clanek-1

Generálka bez vítěze. Dukla v Jihlavě pouze remizovala

27.02.2021, 14:00

FC Vysočina Jihlava

2:2

(2:1)

Přípravné zápasy 2020/2021 A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Číž – Křišťál (46. Svoboda), Štefánek, Vlček, Horák – Červ (80. Tureček), Lacko – Ritter (69. Arroyo), Ševčík (63. Shudeiwa), Selnar (69. Peřina) – Klobása (63. Vedral).

Sestava hosté:

Rada (46. Kinský) – Ayong (72. Krunert), Piroch, Kovernikov (46. Fišl) – Souček (46. Koval‘), Doumbia, Krunert (46. Barac), Chlumecký – Kozel (46. Bin), Faleye (46. Fábry), Hadaščok (46. Buchvaldek).

  • Branky: 11. Ritter, 37. Selnar – 6. Hadaščok, 52. Barac. Rozhodčí: Černý – Hájek, Seifert.
Generálka před startem ligy skončila nerozhodně. V Jihlavě jsme s Vysočinou hráli smírně 2:2, když naše góly vstřelili Vojtěch Hadaščok a Jakub Barac. Do jarní části soutěže vstupujeme v pondělí 8. března proti Ústí nad Labem.

Dukla s Jihlavou remizovala stejně jako v listopadu, kdy jsme na Julisce hráli s Vysočinou 3:3. A i tentokrát jsme šli do brzkého vedení.

Už v šesté minutě vysunul Faleye krásnou přihrávkou na křídle rozběhnutého Kozla, který míč naservíroval na malé vápno volnému Vojtěchovi Hadaščokovi a Dukla jeho zásluhou brzy otevřela skóre.

Aktivní začátek ale brzy přibrzdil vyrovnávací gól domácích, kteří udeřili ze své první šance. Rada po rohu vyboxoval míč jen před Adama Rittera, který ho následně poslal pod břevno – 1:1.

Dukla po půlhodině hry dostala míč znovu do sítě. Faleye zabojoval v šestnáctce a přiťukl Hadaščokovi, jeho gól však pro ofsajd neplatil. A tak se opět radoval soupeř. Klobása prostrčil na hranici vápna balon na Jakuba Selnara a ten zblízka neměl problém pokořit Radu.

Do druhé půle poslali trenéři na trávník všechny střídající hráče a Dukla viditelně ožila. Hned v 52. minutě načasoval Fišl perfektně svůj centr do vápna, který hlavou o zem poslal do brány Jakub Barac a zaznamenal svůj první gól v dresu Dukly.

Měli jsme i další šance. Třeba Bin mohl běžet úplně sám na bránu, ale neměl rychlost, tak zakončil z dálky jen slabě doprostřed. V rozmezí několika vteřin pak brankář Číž vyrazil tvrdou střelu Chlumeckého na roh, ze kterého orazítkoval Fišl hlavičkou břevno.

Gólman Kinský, který na druhý poločas vystřídal Radu, za 45 minut příliš práce neměl. Generálka na ligu tak skončila remízou 2:2. 

Utkání jste mohli sledovat živě na streamu

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý (Dukla Praha): „Jako pozitivum beru to, že jsme mohli hrát s kvalitním soupeřem na vynikajícím hřišti. Zápas jsme brali tak, že už byl prvním soutěžním. Bohužel jsme se stejně jako na podzim potýkali s chybovostí a občas až panikou. Líbil se mi výkon ve druhé půli, kdy jsme působili mnohem kompaktněji. Hráči, kteří nastoupili, tak plnili pokyny daleko lépe než sestava z první půle. Pořád se pereme s tím, že když se nedržíme našeho nastavení, odvahy a přesnosti, tak jsou pro nás zápasy složitější.“