clanek-1

Takové zápasy musíme zvládat, mrzelo Lukáše Buchvaldka

08.11.2020, 10:15

FK Dukla Praha

3:3

(2:0)

7. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2020/2021

FC Vysočina Jihlava

Sestava domácí:

Rada – Dancák, Piroch, Chlumecký – Kovaľ (73. Lauko), Bin (61. Hadaščok), Kozma, Doumbia, Preisler (85. Krunert) – Buchvaldek (73. Fábry), Ugwu.

Sestava hosté:

Lancman – Vedral, Štefánek, Vlček, Horák – Lacko, Červ – Křišťál, Shudeiwa (65. Ševčík), Smejkal – Arroyo (90. Araujo-Wilson).

  • Branky: 7. Kozma, 8. Buchvaldek, 79. Hadaščok – 52. Smejkal, 56. Arroyo, 81. Křišťál. ŽK: Doumbia. Rozhodčí: Machálek – Hock, Leška. Střely na bránu: 4:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:3. Držení míče (v procentech): 52:48.
První gól padl po jeho centru z rohového kopu, druhý sám vstřelil. Tři body z toho ale nebyly. Dukla po divokém průběhu remizovala s Jihlavou 3:3. „Jsme zklamaní, měli jsme vyhrát. Je to škoda,“ říkal po zápase Lukáš Buchvaldek.

Kdo ví, jak by zápas vypadal, kdyby v první půli za stavu 2:0 místo břevna poslal balon do sítě… Dukla po skvělém úvodu ztratila dvoubrankový náskok a i když v závěru šla znovu do vedení, tak vítězství neukořistila. Reportáž z utkání si můžete přečíst ZDE.

„Přitom jsme si po prvním poločase řekli, že chceme pokračovat v aktivitě a v tempu. Byli jsme lepší, chtěli jsme přidat další gól a rozhodnout. Místo toho inkasujeme dva góly. To je špatně,“ krčil rameny.

Čím to? „Nevím, nejsme klidní na balonu a chybujeme. Nebylo to letos poprvé. Takové zápasy prostě musíme zvládat, tohle se nám nesmí stávat.“

Proti Jihlavě vstřelil svůj třetí gól v sezoně. Radosti si ale po utkání moc neužil. „Jasně, jsem za něj rád. Ale byl bych radši, kdybych ho nedal a my vyhráli,“ řekl.

Trenér Roman Skuhravý doplnil: „Body jsme neztratili kvůli dobré hře Jihlavy, můžeme si za to sami naší pasivitou. Z 0:2 jsme si nechali dát na 2:2 a dostali se do stresové situace, pak se nám samozřejmě blbě dýchá. Plynul z toho i gól na 3:3 v závěru.“

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý (Dukla Praha): „Průběh zápasu ukazuje, jaký je aktuálně náš hráčský potenciál. Nestalo se nám poprvé, že jsme ztratili dvoubrankový náskok. Nikdo nechce převzít zodpovědnost, na hřišti hrajeme na schovávanou. Ve druhé půli jsme byli pasivní a vypadli nám polaři. V závěru jsme znovu strhli vedení na naši stranu a náskok už bychom si měli pohlídat. Hráči se ještě mají co učit.“

Aleš Křeček (Vysočina Jihlava): „S bodem jsem spokojený. Myslím, že remíza je zasloužená. Přijeli jsme v neúplné sestavě, kvůli koronaviru nám několik hráčů vypadlo. V první půli jsme, podle mého názoru, nehráli úplně špatně, ale soupeř dokázal vstřelit dva góly. V kabině jsme si ale řekli, že i s takovým zápasem jde něco udělat. Jsme rádi, že jsme nakonec dokázali bodovat.“