clanek-1

Tři góly a tři body. Dukla zakončila sezonu výhrou nad Vyšehradem

30.05.2021, 15:00

FK Dukla Praha

3:0

(2:0)

26. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2020/2021

FC Slavoj Vyšehrad

Sestava domácí:

Kinský – Souček (78. Barac), Piroch, Kovernikov (74. Fišl), Trávníček – Peterka, Krunert (66. Buchvaldek), Kozel – Faleye (66. Hadaščok), Fábry (66. Kott), Šebrle.

Sestava hosté:

Otáhal – Procházka (55. Kubeš), Egert, Stropek, Žilák – Hezoučký, Suchan, Kříž (78. Gerža), Drobílek – Vojta (67. Zaradny), Vejvar (78. Schneider).

  • Branky: 15. Šebrle, 37. Fábry, 71. Hadaščok. ŽK: Kubeš, Kříž (oba Vyšehrad). Rozhodčí: Švagr – Vlček, Slavíček. Střely na bránu: 6:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 10:7. Držení míče (v procentech): 52:48.
  • Diváci: 182
Vítězná rozlučka se sezonou. Po gólech Štěpána Šebrleho, Marka Fábryho a Vojtěcha Hadaščoka jsme v posledním 26. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili doma Vyšehrad snadno 3:0.

Jak jsme začali, tak jsme skončili. Vyšehrad jsme stejným výsledkem porazili i v prvním ligovém kole, teď jsme se výhrou 3:0 s ročníkem rozloučili. V konečné tabulce ho Dukla zakončila na osmém místě.

V utkání s už s jistotou sestupujícím soupeřem jsme měli navrch, ale žádný velký uragán se nekonal. Kromě výhry je pozitivem i čisté konto, které jsme s Antonínem Kinským v bráně udrželi v lize poprvé v sezoně.

Skóre se měnilo již z první šance po čtvrt hodině hry: Kozel tak tak udržel ve hře míč mířící do zámezí, nacentroval do vápna a Štěpán Šebrle proměnil jeho pas v úvodní gól. Střela mu sice vůbec nesedla, ale gólman Otáhal přes clonícího Faleye nic neviděl a balon skončil v síti.

Brzy jsme si vypracovali další příležitosti. Faleye krásně uvolnil Kozla, který byl sám před brankářem. Chtěl ho obstřelit, jenže Otáhal ho vychytal. Pak napřáhl zpoza vápna Krunert a brankář Vyšehradu vyrazil jeho pumelici na roh.

Další branku jsme přidali v 37. minutě, kdy Peterka vybojoval míč ve středu hřiště, rozběhl na křídle Faleye, jenž naservíroval míč před prázdnou bránu Markovi Fábrymu – 2:0.

Ve druhém poločase se hra uklidnila a diváci dlouho čekali na větší vzruch před jednou z branek. Kinský čelil pár střelám z dálky, vyloženou příležitost si Vyšehrad za zápas prakticky nevypracoval.

Dukla naopak po kombinaci střídajících hráčů přidala třetí trefu. Buchvaldek ještě z ostrého úhlu Otáhala nepřekonal, míč se ale od něj odrazil šťastně před Vojtěcha Hadaščoka a ten zblízka dorážel.

Tutovku měl krátce před koncem Barac, kterého vysunul Buchvaldek. Barac pálil do opuštěné brány, ovšem míč mířící za čáru na poslední chvíli vykopl vracející se obránce. 

Utkání jste mohli sledovat živě na streamu v produkci SportOvertime TV!

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Výsledek je pozitivní, ale výkon zdaleka nebyl dobrý. Neodpovídal parametrům, které si představuji. Máme fáze, kdy hrajeme slušně a pak zase momenty, kdy nám to nejde, což nás stojí spoustu sil. Dnes by nás kvalitnější soupeř, při vší úctě k Vyšehradu, potrestal. Po mém příchodu jsme začali dobře, pak to výkonnostně i výsledkově možná z důvodu sebeuspokojení šlo dolů. Chtěl jsem každopádně poznat všechny hráče, co v kádru máme, což se mi povedlo. Všichni až na jednoho tu šanci dostali. Výsledky už bohužel nebyly takové, jaké bychom si všichni přáli.“