clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 04.03.2022

Začíná jarní část sezony! Našim prvním soupeřem je Jihlava

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA se po dlouhé zimní pauze znovu rozjíždí. Dukla v soutěži naváže tam, kde na podzim skončila. Tedy doma na Julisce. Zápas 17. kola s Jihlavou má výkop v sobotu ve 14:30.

Upozorňujeme fanoušky, že na základě protokolu vydaného Ligovou fotbalovou asociací stále platí povinnost pohybovat se po areálu stadionu s ochranným prostředkem dýchacích cest. Kontrola bezinfekčnosti (testy, očkování) již není vyžadována. 

K ligovému utkání jsme naposledy na našem domácím hřišti nastoupili dne 27. listopadu proti Třinci (0:0). I kvůli tomu jsme přezimovali na osmém místě tabulky, ale ztráta na barážové příčky je pouze čtyřbodová.

V přípravě Dukla po zimní přestávce odehrála celkem 11 duelů s bilancí pěti výher, dvou remíz a čtyř porážek (skóre 24:20). Součástí bylo také týdenní soustředění v Písku, kde tým nabíral kondici a sehrával se.

„Příprava byla dlouhá a náročná. Chválili jsme se, že se našemu mužstvu vyhýbají zranění, to už ale bohužel neplatí a v posledním týdnu má pár hráčů zdravotní komplikace. Uvidíme, jak se před zápasem dáme dohromady,“ řekl v tomto týdnu Vít Vrtělka, asistent trenéra Dukly.

„Všichni už se ale v kabině těšíme až soutěž začne a my budeme konečně zase hrát o mistrovské body,“ dodal Vrtělka. „Budeme se snažit, aby na nás bylo vidět, že jsme na ostrý zápas po tak dlouhé době dobře připravení. Na hřišti necháme všechno!“

Jihlava, náš sobotní soupeř, je v tabulce na desáté příčce, tedy dvě místa pod námi. Zimu si Vysočina zpestřila soustředěním v Chorvatsku a na poslední chvíli přivedla také zvučné jméno – záložníka Tijanyho Belaida, který hrál za Inter Milán, Union Berlín a v Česku za pražskou Slavii.

Na jaře chce Vysočina zlepšit hlavně ofenzivu – v první půlce sezony vstřelila jen třináct gólů, což je spolu s posledním Žižkovem nejméně ze všech týmů ve druhé lize.

„První zápas po pauze je vždy velkou neznámou. Jihlava má každopádně ve svém středu zkušenost a kvalitu. Bude to zajímavý zápas. Musíme ukázat naši sílu po vítězství a vstoupit do jara úspěšně,“ řekl asistent Vrtělka.

První zápas letošní sezony mezi Duklou a Vysočinou skončil bez branek 0:0. V Jihlavě jsme tehdy hráli takřka celý zápas o deseti po vyloučení Jana Peterky, přesto jsme podali odvážný a sebevědomý výkon. Mohli jsme i vyhrát, ale remízu jsme vzhledem k oslabení brali všemi deseti.

Poslední vzájemný zápas:

3. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

FC Vysočina Jihlava – FK Dukla Praha 0:0

FC Vysočina Jihlava:

Vejmola – Křišťál, Vlček, Pojezný, Svoboda – Tureček (74. Křivánek), Shudeiwa (84. Chocholatý) – Selnar, Zoubele, (74. Franěk), Peřina (62. Arroyo) – Vedral (62. Araujo-Wilson).

FK Dukla Praha:

Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml – Faleye, Peterka, Kozel (81. Doumbia), Buchvaldek (81. Bin), Cienciala (17. Kozma) – Fábry (57. Šebrle).

ŽK: Křivánek (JIH). ČK: 11. Peterka. Rozhodčí: Raplík – Poživil, Kotalík. Střely na bránu: 6:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:6. Držení míče (v procentech): 48:52.