clanek-1

V Jihlavě gól nepadl. Dukla si odváží bod za bezbrankovou remízu

06.08.2021, 18:00

FC Vysočina Jihlava

0:0

(0:0)

3. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2021/22

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Vejmola – Křišťál, Vlček, Pojezný, Svoboda – Tureček (74. Křivánek), Shudeiwa (84. Chocholatý) – Selnar, Zoubele, (74. Franěk), Peřina (62. Arroyo) – Vedral (62. Araujo-Wilson).

Sestava hosté:

Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml – Faleye, Peterka, Kozel (81. Doumbia), Buchvaldek (81. Bin), Cienciala (17. Kozma) – Fábry (57. Šebrle).

  • ŽK: Křivánek (JIH). ČK: 11. Peterka. Rozhodčí: Raplík – Poživil, Kotalík. Střely na bránu: 6:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:6. Držení míče (v procentech): 48:52.
Předehrávka 3. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vítěze nepoznala. V Jihlavě branka nepadla a s Vysočinou jsme se rozešli smírně po výsledku 0:0. Téměř celý zápas jsme hráli o deseti po vyloučení Jana Peterky.

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Musím říct, že v situaci, ve které jsme se hned v úvodu zápasu ocitli, by to málokteré mužstvo zvládlo takhle dohrát. Bylo vidět, jak kluci na hřišti bojovali jeden za druhého a nechtěli prohrát. O poločase jsme si dokonce řekli, že je v našich silách i zvítězit. To se nepovedlo, ale bod bereme všema deseti. Byl vykoupený velkým nasazením a pracovitostí celého mužstva. Nám první minuty utekly a vyvrcholilo to červenou kartou. Soupeř byl poté nebezpečný a my jsme se do hry dostávali pomaleji. Čekali jsme na standardky a na brejky a měli jsme i šance. Bod je o to cennější, že ho vezeme z venku. V téhle soutěži a za tohoto průběhu má velkou váhu.“