clanek-1

Černá tečka za jinak zvládnutou sezónou zakončila letošní sezonu

09.06.2023, 10:15
Juliska

FK Dukla Praha

0:7

(0 : 2)

30. kolo, U19 - starší dorost A 2022/2023

SK Slavia Praha

Sestava domácí:

Vácha – Škoch, Babka (55. Uher), Müller – Špírek (46. Valentík), Kulhavý, Šelicha, Břeh (46. Svoboda), Prior – Grunnet-Jensen (55. Bohatý), Blokeš (69. Hübl)

Sestava hosté:

  • Branky: 13. Hájek, 43. Trédl, 49. Trédl (PK), 58. Toula, 70. Jinoch (PK), 73. Hájek, 84. Zamazal ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Ve třetím domácím utkání na Julisce jsme vysoko podlehli Slavii.

Hodnocení trenéra:

Hodnocení trenéra Tomáše Kulvajta:

"Slavia v dnešním utkání prokázala velikou kvalitu a dokázala, že je nejhernějším týmem soutěže. Na naší hře byly patrné velké změny způsobené absencí tradičních hráčů, kteří již dostali před novou sezónou volno, nebo se zapojili s B týmem. Zápas nám tak odkryl nedostatky, na kterým budeme muset silně zapracovat před vstupem do nové sezóny. Přestože jsme zakončili ročník vysokou porážkou, jako celek ji musím hodnotit pozitivně. Jako nováček jsme se dokázali na soutěž adaptovat a udržet se v konkurenci nejlepších týmů v republice. Záchranu jsme si zajistili šest kol před koncem a v průběhu sezóny jsme dokázali uhrát zajímavé výsledky, když jsme dokázali na podzim porazit nakonec druhý Baník Ostrava, Plzeň či Slavii, které hrály juniorskou Ligu mistrů. Hlavním úkolem je však výchova. Z tohoto pohledu ukázali mnozí naši hráči zajímavý potenciál. Od léta se opět mnozí z nich zapojí do přípravy s B týmem, kde už se na jaře tréninkově a částečně i zápasově pohybovali, dva se dokonce v úvodu přípravy zapojí s A týmem. Věřím, že nasbírané zkušenosti se projeví i v další sezóně, kde se budeme chtít opět prezentovat pohledným fotbalem a stát se stabilním členem v nejvyšší dorostenecké soutěži."