clanek-1

Vítězstvím nad Hradcem Králové jsme udělali důležitý krok k záchraně

01.04.2023, 10:00
UMT Satalice

FK Dukla Praha

3:0

(1 : 0)

20. kolo, U19 - starší dorost A 2022/2023

FC Hradec Králové

Sestava domácí:

Gothard – Krejčí (80. Pešek), Kocman, Babka, Prior (80. Valentík) – Atsuta, Bačinský, Kulhavý – Mikeš (55. Magdi), Jelínek (70. Šelicha), Bohatý (55. Hübl)

Sestava hosté:

  • Branky: 6. Bačinský, 67. Magdi (PK), 78. Šelicha, ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Oba týmy vnímaly důležitost zápasu a proto se hrál ve větrném počasí spíše bojovný, než atraktivní kombinační fotbal. S podmínkami jsme se vypořádali lépe a po jednobrankovém poločasovém vedení jsme v tom druhém přidali další dvě branky. Díky vítězství jsme tak navýšili bodovou rezervu na sestupové příčky na 13 bodů.

Hodnocení trenéra:

Trenér Tomáš Kulvajt po utkání řekl:

"V úvodu jsme přežili nadějnou šanci soupeře a z nacvičeného rohu jsme následně skórovali, což nás uklidnilo. Ve hře jsme však měli problém s agresivitou hradeckých, které se vyrovnali snad jen dva naši hráči. V dobrých přechodech jsme nebyli dostatečně přesní a to nás brzdilo. Ve druhém poločasu jsme měli problém s držením míče na útočné polovině a dostali se pod tlak, hradečtí naštěstí svou šanci na vyrovnání nevyužili. My naopak po brejku a faulu proměnili penaltu a v dalším průběhu jsme měli díky dobrým brejkovým situacím další možnosti, z nichž jsme jednu proměnili. Věřím, že nás vítězství do dalšího průběhu sezóny uklidní a půjdeme mnohem více do hernosti, která je nám vlastní."