clanek-1

Výhra B-týmu Dukly po efektivní poslední půlhodince

16.04.2023, 10:15
FC Přední Kopanina

FK Dukla Praha B

2:0

(0 : 0)

22. kolo, B-tým 2022/2023 - ČFL skupina A

FC Slavia Karlovy Vary

Sestava domácí:

Šťovíček –Matoušek, Piroch (60. Krenciv), Čížek (K), Fojt – Hudec, Uhlíř, Lehký (82. Mládek)– Douděra (90. Nikl) , Jelínek (90. Hodek), Buchvaldek (60. Ulman)

Sestava hosté:

Tuhai – Černý, Geňo, Vyleta (K), Owolabi – Krčma, Skala – Wireko (75. Psohlavec), Maňák, Horník- Červený

  • Branky: F. Lehký (63.min.), R. Fojt (67. min.) , ŽK: . Piroch (54.min.) - Černý (57. min.), Červený (87. min.) ČK: , Rozhodčí: Nenadál - Vojtěch, Beneš
Ve dvaadvacátém kole ČFL, sk. A přivítala rezerva B-týmu Dukly na domácím travnatém hřišti v Přední Kopanině hosty z FC Slavia Karlovy Vary. V podzimní části, v sedmém kole, béčko Dukly na hřišti s UMT povrchem v Drahovicích prohrálo 0:3, když domácí Slavia Karlovy Vary rozhodla zápas v poslední dvacetiminutovce. O minulém víkendu Slavia Karlovy Vary prohrála na domácím hřišti s vedoucím týmem ČFL, sk. A, Jiskrou Domažlice 1:2, v zápase, v němž domácím i hostům rozhodčí vyloučil po jednom hráči. Za Karlovy Vary proto nemohl nastoupit vyloučený kapitán M. Pěkný. Rezerva Dukly naproti tomu v minulém kole potěšila jasnou výhrou na hřišti TJ Robstav Přeštice 1:4. Rezervní tým Dukly využil v tomto zápase hráče z lavičky A-týmu Dukly k udržení jejich zápasové praxe, kteří vyztužili všechny řady, a tak v brance vypomohl J. Šťovíček, obraně vypomohli, J. Piroch, F. Matoušek, v záloze J. Uhlíř a v útoku M. Douděra, střídající J. Hodek, a zkušený L. Buchvaldek. V zápase, v němž hosté vycházeli ze zhuštěného obranného bloku s jedním vysunutým útočníkem a pod ním trojicí ofenzivních záložníků, pak dvojicí defenzivních středových záložníků a čtveřicí obránců, se Dukla snažila přejít přes tento obranný zhuštěný val kombinační hrou. Tato taktika hostům vydržela hodinu hry. Ale, když Dukla se vstupem do druhé půle zrychlila hru a s ubývajícími silami hostů pak našla a nacházela „okénka“ v obranném valu, po zásluze rozhodla zápas dvěma góly v rozmezí 63. a 67. minuty. Zápas se odehrával podle očekávaných not, Dukla se snažila dobýt propracovaný obranný val hostí, kteří nepouštěli Duklu do nebezpečných prostorů a naopak z něho vyráželi do rychlých a nebezpečných protiútoků vedených přes vysunutého urostlého útočníka Červeného, podporovaného z druhé vlny trojicí ofenzivnějších záložníků Wirekem, Maňákem a Horníkem. První poločas se odehrával téměř celý podle tohoto scénáře, hostující tým, složený z mixu hráčů kolem dvaceti let, hráčů střední generace, ale i dvou hráčů kolem čtyřicítky (hrající trenér M. Geňo a asistent trenéra, zkušený M. Psohlavec v organizovaném obranném bloku kontroloval prostor v poslední třetině hrací plochy před vlastní brankou, kromě posledních sedmi minut, kdy Dukla nacházela volné prostory a dostávala se k zakončení, ale bez gólového efektu. S nástupem do druhého poločasu si Dukla rychlejší, účinnou kombinací vytvořila tlak, z něhož vzešly gólové příležitosti a lepší trénovanost hráčů Dukly se pak projevila i v efektivitě zakončení. Na druhé straně hosté spoléhali na rychlé protiútoky, rohové kopy zahrávané pravonohým záložníkem Maňákem a na dlouhá autová vhazování kapitána Vylety. Obrana Dukly však pracovala bezchybně a tak na konci zápasu svítil na ukazateli skóre zasloužený stav 2:0 pro Duklu, která se tak v průběžné tabulce ČFL, sk. A dostala o bod před svého soupeře na 11. místo.

Hodnocení trenéra:

Hodnocení zápasu trenérem B-týmu Dukly A. Majerem:

„Tak my jsme se dneska museli poprat s důrazně a důsledně bránícím soupeřem, někdy to až přecházelo v takovou osobní obranu a taky s náročným terénem, který samozřejmě v tomhle období je jasné, že bude, zvlášť po včerejším celodenním dešti.

V prvním poločase se nám to úplně nedařilo, ale na druhou stranu se mi zdálo, že pak druhý poločas už soupeř byl unavený z toho, že neměl tolik míč a tam si myslím, že minimálně těch prvních dvacet, dvacet pět minut druhé půle jsme byli lepší a využili jsme tam takovou první vážnou šanci, velkou šanci toho zápasu a tím, že jsme hned přidali druhý gól, ale i když nás pak Vary dostaly ještě pod tlak, ale už jsem věřil, že už to dohrajeme a měli jsme pak jenom malé hráče na hřišti, tak jsme, samozřejmě ty hlavičky prohrávali, ale kluci byli stateční a odehráli to.“