clanek-1

U19: Z Karviné si vezeme obrovsky cenné tři body

11.03.2023, 13:00
SC Kovona

MFK Karviná

0:4

(0 : 2)

17. kolo, U19 - starší dorost A 2022/2023

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Gothard – Krejčí (69. Valentík), Kocman, Ungerman, Škoch –Bačinský (57. Atsuta), Břeh (57. Šelicha), Kulhavý – Uher, Jelínek (57. Bohatý), Magdi (45. Hübl)

  • Branky: 15. Kocman, 40. a 56. Bačinský, 45. Magdi ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Únorový sněhový přípravný zápas v Žilině nám byl paradoxně skvělou průpravou pro zápas v Karviné, kde byly o něco lepší, nicméně i tak velmi těžké sněhové podmínky. S nimi jsme se dokázali vypořádat výrazně lépe než domácí.

Hodnocení trenéra:

Hodnocení trenéra Tomáše Kulvajta:

 "Karviná byla před tímto utkáním o bod za námi a důležitosti utkání si byla vědoma. Asi i proto byl v sestavě útočník Lucky Ezeh, který je již v kádru druholigového A týmu. Kluci však do puntíku splnili taktiku, se kterou jsme do Karviné přijeli. Klíčem k úspěchu byla důsledná defenzíva a odříznutí dvojice vysokých brazilských útočníků na hrotu útoku od zbytku týmu. Zároveň jsme chtěli v útočné fázi rychle překonávat dvě presující horní linie a přecházet přes křídla do rychlých protiútoků. Hlavně v případě druhé a třetí branky se nám to povedlo včetně brankové tečky. Dva góly ze standardních situací byly příjemným bonusem. Kluci byli celý zápas v úžasném propojení a zaslouží za skvělý celotýmový výkon velkou pochvalu."