clanek-1

V prvním mistrovském utkání jsme podlehli vedoucí Spartě

04.03.2023, 11:00
UMT TCM Strahov

AC Sparta Praha

4:2

(2 : 1)

16. kolo, U19 - starší dorost A 2022/2023

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Gothard – Krejčí, Kocman, Škoch, Valentík (60. Ungerman) – Atsuta (60. Bohatý), Bačinský (60. Břeh), Šelicha (60. Kulhavý) – Uher, Jelínek, Magdi

  • Branky: 17. Osmani, 35. Lilling (PK), 55. a 63. Mokrovics – 10. Jelínek, 83. Bohatý , ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
V herně otevřeném utkání jsme již v 10. minutě vedli 0:1, domácí však dokázali do poločasu skóre otočit. Ve druhém přidali další dvě branky, nám se v závěru podařilo jen korigovat na konečných 4:2.

Hodnocení trenéra:

Trenér Tomáš Kulvajt po utkání řekl: 

"Z utkání mám rozporuplné pocity. Na hráčích byla znát velká nervozita již od rozcvičení a bohužel si jí i přes vedení v úvodu někteří hráči nedokázali oprostit ani v průběhu utkání. Bohužel jsme nedokázali hlavně na naší levé straně udržet organizaci hry v defenzívě, z čehož pramenila převaha domácích v prvním poločasu. Góly po autovém vhazování a po hloupém penaltovém faulu byly laciné. Výborný byl náš vstup do druhého poločasu, dva rychlé góly skvělého Mokrovicse nás pak ale dostaly do kolen a v tomto úseku zápasu jsme nehráli vůbec dobře. Přesto jsme se dokázali oklepat a závěr jsme odehráli aktivně a zaslouženě vstřelili pěknou branku. Z celkového pohledu však bylo vítězství Sparty zasloužené. Její hráči prokázali vyšší individuální i týmovou kvalitu a potvrdili roli lídra soutěže."