clanek-1

Výhra B-týmu Dukly po „koncertu“ M. Červenky i v druhém domácím zápase v jarní části ČFL, sk. A

19.03.2023, 10:15
UMT Satalice

FK Dukla Praha B

4:3

(3 : 1)

18. kolo, B-tým 2022/2023 - ČFL skupina A

Povltavská Fotbalová Akademie

Sestava domácí:

Spilka (K) – Douděra (78. Kozojed), Piroch, Matoušek, M. Zapletal – Hudec, Uhlíř, Havelka (90. Čížek) – Buchvaldek (89. Mládek), Červenka, Šebrle (46. Lehký)

Sestava hosté:

Řehák – Markovych M. (46. Starý), Vala, Lanc, Těžký – Hejda, Jakobovký (K), Hlinák (80. Novák), Drobílek- Novák – Polívka (65. Markovych V.)

  • Branky: M. Červenka (36. a 72 min.), F. Matoušek (22. min.), L. Buchvaldek (34. min.) - Drobílek (39.min.), Polívka (47. min.), Hejda (70. min.) , ŽK: J. Uhlíř (28. min.) - Novák (23. min.), Vala (75. min.) ČK: , Rozhodčí: Bohata - Šťastný, Pekař
V osmnáctém kole ČFL, sk. A přivítala rezerva B-týmu Dukly na domácím hřišti ve sportovním areálu Satalice hosty ze Štěchovic, z klubu Povltavská FA. V podzimní části, ve třetím kole béčko Dukly na hřišti ve Štěchovicích remizovalo 0:0. Rezervní tým Dukly využil v tomto zápase hráče z lavičky A-týmu Dukly k udržení jejich zápasové praxe, kteří vyztužili všechny řady, a tak v obraně vypomohli M. Douděra, J. Piroch, F. Matoušek a M. Zapletal, v záloze J. Uhlíř a F. Havelka a v útoku Š. Šebrle a zkušení M. Červenka a L. Buchvaldek. K  vidění zápas oboustranně takticky vedený a fair play. V zápase, za příjemného, téměř jarního počasí, Dukla kontrolovala vývoj zápasu, i když po excelentní úvodní pětatřicetiminutovce, kdy Dukla vstřelila tři branky a vypracovala si další tři gólové příležitosti a hosty nepustila na dostřel vlastní branky, hosté v následujících pětatřiceti minutách vyrovnali na 3:3 po rušových akcích, aby nakonec potvrdila zasloužené vítězství odpovědí efektivního střelce M. Červenky o dvě minuty později, úpravou na konečných 4:3 pro Duklu. Zápas se odehrával podle očekávaných not, Dukla si účinnou kombinací vytvořila tlak, z něhož vzešly gólové příležitosti a vyšší technická úroveň hráčů Dukly se pak projevila i v efektivitě zakončení. Na druhé straně i hosté měli ve svých řadách šikovné fotbalisty, kteří z rušových kontrů nebo po standardních situacích se dokázali gólově prosadit, a tak po třígólovém, zaslouženém, vedení Dukly ještě do přestávky snížili po protiútoku střelou z 23 metrů na 3:1 pro Duklu, hned ve druhé minutě po přestávce po centrovaném trestném kopu zakončením útočníka z 8 metrů snížili na rozdíl jediného gólu a nakonec po protiútoku a průniku po křídle a centrovaném míči technickou střelou z voleje z prostoru pravé spojky z 13 metrů srovnali na tři tři. Dukla po vyrovnání soupeřem setrvala u technické kombinační hry, která jí hned dvě minuty po vyrovnání přinesla vítěznou branky z kopačky M. Červenky a sedm minut před koncem pak další neproměněnou gólovou šanci J. Uhlíře ze 7 metrů. Když pak ani nebezpečná střela T. Mládka v samém závěru zápasu z 9 metrů neskončila díky dobrému zákroku brankáře hostí v síti, skončil zápas zaslouženým vítězstvím Dukly, která se tak v průběžné tabulce ČFL, sk. A dostala o dva body před svého soupeře na 14. místo. V utkání se dařilo střelecky i herně M. Červenkovi, který dvě branky vsítil a na jednu přihrával.

Hodnocení trenéra:

Hodnocení zápasu trenérem B-týmu Dukly A. Majerem:

Já jsem rád, že tenhle zápas máme za sebou vítězně. Soupeř je vždycky  nepříjemný v tom, že z minima dokáže vytěžit maximum, což se i dnes potvrdilo, kdy, když jsme měli třígólový náskok, se Povltavská dokázala ještě dotáhnout. Jsem rád, že jsme dnes byli úspěšní ve finální fázi, že jsme si vytvořili dostatek šancí a kluci je byli schopni proměňovat, což si myslím, že tento zápas rozhodlo. Zase to potvrzuje jenom to, že je těžké hrát třetí ligu, a že si nemůžete být nikdy jistý se žádným soupeřem, že už máte zápas vyhraný.“