clanek-1

Zápas dvou rozdílných poločasů. Dukla nakonec z Vlašimi bere všechny body

15.04.2023, 16:30

FC Sellier & Bellot Vlašim

3:4

(0:3)

22. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2022/23

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Vágner – Vala, Vilotić (46. Nogha), Halinský, Onije (46. Heppner) – Smejkal (82. Janda), Křišťan, Suchan, Rigo, Solomon – Svoboda (46. Horský).

Sestava hosté:

Rada – Krch, Zapletal, Barac – Peterka, Havelka, Kozel, Moulis (83. Buchvaldek) – Červenka (83. Hudec), Hrubeš (64. Šebrle), Matějka (90+2. Piroch).

  • Branky: 48. Horský, 51. Halinský, 57. Vala - 26. a 40. Moulis, 33. Hrubeš, 74. Šebrle, ŽK: 55. Horský – 9. Zapletal, 89. Havelka, Rozhodčí: Kotala – Dresler, Mikeska, Střely na bránu: 11:9, Střely mimo: 3:2, Rohy: 6:2.
  • Diváci: 565
Dukla si v prvním poločase vypracovala tříbrankové vedení a vypadalo to, že o výsledku utkání je už rozhodnuto. Podobně jako v utkání s Varnsdorfem se ale vedení postupně krátilo, až domácí zcela vyrovnali. O zisku tří bodů rozhodl Štěpán Šebrle.

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla Praha):

Nemám sílu. Na nervovou soustavu je tohle velké sousto. Hrajeme první poločas tak, že soupeři nedáme ani jednu šanci. Šlo nám to skvěle, vytvořili jsme si tříbrankové vedení. Museli jsme udělat vynucenou změnu, kdy se nám Špatenka při rozcvičce zranil, ale přesto jsme měli dobrý pohyb. Zaskakující Červenka hrál výborně, udržel nám spoustu balónů a rozuměl si s Matějkou. První půli jsme zvládli možná ještě lépe, než ve Varnsdorfu i než proti Vyškovu. V kabině jsme varovali před podobným průběhem jako ve Varnsdorfu. Během 15 minut jsme ztratili všechno, co se nám povedlo v první půli. Mohli jsme klidně prohrávat i 3:5. Zápas byl na infarkt, rozhodně ne pro někoho, kdo má slabé srdce. Nic podobného jsem nezažil. Soupeř naštěstí ztratil elán a my jsme začali běhat, protože nám teklo do bot. Gól na 4:3 pro byl vysvobozením a závěr jsme opět hekticky dohrávali. Bylo to pro nás zázračné a moc důležité vítezství. Ale udělat takový kolaps po našem nejlepším poločase v jarní části a všechny přivést do infarktového stavu... Rozhodně si k tomuto utkání hodně řekneme.