clanek-1

Vyrovnaný zápas s Varnsdorfem rozhodla smolná penalta. Dukla nemá ani bod

23.04.2022, 10:15

FK Dukla Praha

0:1

(0:0)

25. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2021/22

FK Varnsdorf

Sestava domácí:

Reichl – Barac, Konan, Kulhánek, Kovernikov – Souček, Peterka, Kozel (86. Breda), Šebrle (86. Pázler) – Bin (80. Buchvaldek), Červenka (71. Habovda). 

Sestava hosté:

A. Richter – M. Richter, Zbrožek, M. Kubista, Heppner – Bláha, Kocourek – Schön (64. Radosta), Ondráček (79. Rudnytskyy), Dordić – Velich

  • Branky: 77. Djordjić (pen.). ŽK: Kovernikov, Peterka – Rudnytskyy, Velich. ČK: 76. Barac. Rozhodčí: Opočenský – Slavíček, Vyhnanovský. Střely na bránu: 3:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 10:4. Držení míče (v procentech): 50:50.
Jediný gól z penalty rozhodl o tom, že si Varnsdorf ve 25. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY odvezl z Julisky všechny body. Jinak vyrovnaný duel, ve kterém měla Dukla řadu šancí, překlopili hosté na svoji stranu trefou z pokutového kopu třináct minut před koncem. Předcházela tomu nešťastná ruka Jakuba Barace ve vápně, po které jsme také dohrávali v deseti.

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Zápas jednoznačně rozhodla penalta po naší chybě. Ve druhé půli vše směřovalo k tomu, že kdo dá první gól, tak bude k výhře hodně blízko. Bohužel se to povedlo soupeři. Nám chyběla kvalita a důraz, s tím se potýkáme často. Jsou zápasy, kdy nemáme problém skórovat, ale jindy se trápíme. V prvním poločase jsme možná měli o něco blíže ke gólu my, i když soupeř taky hrozil. Hrálo se živě a aktivně z obou stran. Ke konci jsme chtěli i v deseti dostat Varnsdorf pod tlak po standardkách, ale vyrovnat se nám nepovedlo.“