clanek-1

Tři body z derby! Dukla po dalším obratu porazila Žižkov

13.04.2022, 16:30

FK Dukla Praha

3:1

(2:1)

23. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2021/22

FK Viktoria Žižkov

Sestava domácí:

Rada – Ruml, Piroch, Kulhánek, Kovernikov – Souček (77. Cienciala), Peterka, Kozel (73. Habovda), Šebrle (73. Hrubeš) – Bin (87. Matoušek), Červenka (87. Pázler).

Sestava hosté:

Soukup – Řezáč, Gabriel, Súkenník, Muleme – Soungole (76. Žežulka), Sixta (33. Kopičár) – Novák (61. Voltr), Elekana, Osmančík (76. Nabijev) – Batioja.

  • Branky: 35. Kovernikov, 38. Kozel, 60. Souček (pen.) – 29. Batioja. ŽK: Kovernikov, Peterka, Ruml – Sixta, Kopičár, Řezáč. Rozhodčí: Švagr – Mikeska, Žurovec. Střely na bránu: 6:4. Střely mimo: 3:7. Rohy: 3:7. Držení míče (v procentech): 52:48.
Znovu jsme jako první inkasovali a opět jsme dokázali skóre otočit a vyhrát. Ve 23. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazila Dukla doma na Julisce v malém pražském derby žižkovskou Viktorii 3:1 po gólech Kovernikova, Kozla a Součka z penalty.

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Složitý zápas. Byli jsme v roli, kdy od nás každý očekával, že vyhrajeme, protože Žižkov je poslední. Všichni navíc víme, že se nám doma bohužel moc nedaří. Naštěstí jsme to zvládli. Dostali jsme první gól ze standardky, což už je taková naše klasika. Díky bohu jsme hned vyrovnali a pak rychle po pěkné akci i skóre otočili. V kabině jsme si řekli, že to teď bude o třetím gólu a že ho musíme dát my. To se stalo, i když nám možná chyběla ještě definitivní pojistka na 4:1. Vždycky je cenné potvrdit výhru z venku. O to víc ale teď můžeme litovat ztracených bodů z předešlých zápasů. Jsem rád za vítězství. Na druhou stranu na Žižkově jsem působil a mrzí mě, že Viktorka zřejmě ze soutěže sestoupí... Čeká nás každopádně ještě sedm zápasů, kdy máme šanci zabojovat o co nejlepší umístění.“