clanek-1

Znovu bez vstřeleného gólu. Dukla na hřišti Opavy nebodovala

25.03.2022, 18:00

Slezský FC Opava

2:0

(2:0)

20. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2021/22

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Digaňa – Celba, Žídek, Janoščín, Kadlec – Didiba (77. Bílek), Rychlý – Pikul (83. Janjuš), Darmovzal (66. Macháček), Šcudla (66. Helešic) – Rataj (77. Kramář).

Sestava hosté:

Reichl – Ruml, Kulhánek, Konan, Kovernikov (56. Cienciala) – Peterka – Souček, Kozel, Bin (84. Pázler), Buchvaldek (46. Hrubeš) – Červenka (56. Breda).

  • Branky: 35. Rataj, 45+1. Janoščín. ŽK: Rychlý – Souček, Červenka, Peterka, Konan. Rozhodčí: Starý – Machač, Pfeifer. Střely na bránu: 4:0. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:2. Držení míče (v procentech): 51:49.
Ani na třetí pokus jsme v jarní části sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nedokázali zvítězit. V páteční předehrávce 20. kola prohrála Dukla na hřišti Opavy 0:2, když jsme obě branky inkasovali už v první půli.

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství. Do zápasu jsme nevstoupili špatně, ale pak jsme začali hrát složitěji a měli čím dál více ztrát. Opavu jsme pustili do vedení a gól po standardce do šatny nás dorazil… Druhou půli jsme se snažili o zlepšení, ale za celý zápas jsme bohužel nevystřelili na bránu. Nemůžeme se divit, že nemáme ani bod. Naše útočná potence je v posledních zápasech hodně bídná. Musíme se odrazit od jednoduchých věcí. Nejsme v situaci, kdy jsme schopní soupeře překombinovat. Dnes jsme byli hrozně málo nebezpeční. Přijde mi, že občas hrajeme útokem vzad. Musíme to doma s Líšní zlomit.“