clanek-1

Z Hradce Králové vezeme těsnou porážku. O výsledku rozhodl už první poločas

08.05.2021, 15:45

FC Hradec Králové

2:1

(2:1)

23. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2020/2021

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Reichl – Mejdr, Donát, Leibl, Urma – Kodeš, Rada (88. Soukeník) – Prekop (83. Záviška), Dvořák, Vlkanova – Vašulín (72. Kateřiňák).

Sestava hosté:

Kinský – Souček, Piroch, Kovernikov, Chlumecký – Peterka, Buchvaldek (72. Bin), Krunert (85. Kozel) – Šebrle, Fábry (61. Ayong), Hadaščok (72. Barac).

  • Branky: 12. Prekop, 30. Dvořák – 26. Buchvaldek, ŽK: Urma, Vlkanova – Krunert, Šebrle, Peterka, Barac, Kovernikov. ČK: 47. Šebrle (DUK). Rozhodčí: Orel – Vlček, Lakomý. Střely na bránu: 5:3. Střely mimo: 9:1. Rohy: 7:4. Držení míče (v procentech): 55:45.
Dukla ve 23. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehla Hradci Králové na jeho hřišti 1:2. Proti vedoucímu týmu tabulky jsme v první půli po gólu Lukáše Buchvaldka dokázali vyrovnat nepříznivý stav, ale soupeř nám brzy znovu odskočil a skóre už se do konce utkání nezměnilo. Téměř celý druhý poločas jsme po vyloučení Štěpána Šebrleho dohrávali o deseti.

Hodnocení trenéra:

Zdenko Frťala (Hradec Králové): „Užíváme si vítězství a postupu. Bylo za tím hodně práce. Tým jsme přebudovali a snažili se být vždy pokorní, skromní a mít úctu k soupeři. Druhý poločas byl dnes hlavně o zodpovědnosti. Jsem rád, že jsme to dotáhli do vítězného konce a můžeme slavit.“

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Minulé kolo proti Žižkovu jsme dostali těžký direkt, ale kluci před dnešním zápasem zvedli hlavy a bojovali. Jsem zklamaný z výsledku. Myslím si, že kdyby nepadla červená karta, tak jsme ve druhé půli soupeři zatápěli. Stála proti nám každopádně velká kvalita a já Hradci gratuluji k postupu.“