clanek-1

Dukla v Třinci dvěma góly v závěru vyválčila bod

03.04.2021, 16:30

FK Fotbal Třinec

2:2

(1:0)

16. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2020/2021

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Pastornický – Omasta, Gáč, Foltyn, Janoščín – Celba (71. Stáňa), Habusta, Samiec (75. Buneš) – Weber, Puchel (84. Javůrek) – Tijani (71. Attah).

Sestava hosté:

Kinský – Fišl (70. Ayong), Piroch, Kovernikov – Barac (61. Šebrle), Kozel (61. Bin), Doumbia, Peterka, Chlumecký – Hadaščok (70. Fábry), Faleye (61. Souček).

  • Branky: 15. Samiec, 60. Puchel – 86. Šebrle, 87. Omasta (vlastní). ŽK: Omasta, Habusta – Faleye, Fišl. Rozhodčí: Dubravský – Vodrážka, Slavíček. Střely na bránu: 11:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 9:5. Držení míče (v procentech): 51:49.
Už to vypadalo, že se z Třince vrátíme s prázdnou. Z prvního utkání po karanténě jsme ale nakonec po skvělém finiši vybojovali bod za remízu 2:2. Tu zařídili prvním ligovým gólem Štěpán Šebrle a s přispěním teče domácího hráče Jiří Piroch.

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý (Dukla Praha): „Bylo by nepokorné říct, že s remízou nejsme spokojení. Vzhledem k průběhu utkání jsme z něj vytěžili maximum, i když jsme v závěru mohli ještě přidat třetí gól. Výsledek je pro nás zasloužený. Po dlouhé pauze jsme nebyli přesní ve hře a v nastavení. Naši klíčoví hráči neměli z různých důvodů takovou odvahu hrát a domácí nám do šedesáté minuty zatápěli tvrdým presinkem. Musím říct, že na hráčích, kteří si prošli covidem, bylo vidět, že jejich pohyb není takový. S tím jsme ale počítali, jen mě mrzelo, že jsme nebyli přesnější v kombinaci. Vážím si toho, jak do zápasu nastoupili střídající hráči. Máme vyrovnané mužstvo a přesně takhle si představuji jejich nasazení, ať už jde na hřiště kdokoliv.“