clanek-1

Skvělý úvod rozhodl. Dukla doma porazila Blansko

21.04.2021, 17:00

FK Dukla Praha

2:1

(2:1)

15. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2020/2021

FK Blansko

Sestava domácí:

Rada – Barac (90. Trávníček), Piroch, Fišl, Chlumecký – Peterka, Doumbia – Faleye (84. Kovernikov) – Buchvaldek (46. Bin), Hadaščok (72. Krunert), Kozel (46. Šebrle).

Sestava hosté:

Halouska – Sedlo, Aggoun, Černín, Koraksić (72. Ngoma) – Bartolomeu, Kopičár, R. Buchta, Klusák – Vasiljev (62. Kepl) – T. Machálek (62. Lhotecký).

  • Branky: 4. Faleye, 11. Buchvaldek – 41. Bartolomeu. ŽK: Piroch – Černín, Bartolomeu. Rozhodčí: Machač – Vodrážka, Pfeifer. Střely na bránu: 1:1. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:8. Držení míče (v procentech): 53:47.
Dva góly v prvních jedenácti minutách rozhodly o tom, že Dukla v domácí dohrávce 15. kola porazila na Julisce Blansko 2:1. Soupeř ještě v první půli snížil, další branky už ale nepadly. Pod vedením trenéra Bohuslava Pilného jsme tak uspěli i podruhé.

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Nebudu říkat, že jsem dnes spokojený, protože tomu tak není. Máme tři body, ale uhráli jsme je s velkým štěstím. Neběhalo nám to a dělal nám problém agresivní fotbal soupeře. Blansko tímto musím pochválit. Udělali hodně změn v sestavě a bylo to znát. Paradoxně se mi místy líbila naše hra více ve druhém poločase než v prvním, ve kterém jsme dali dva góly. Celkově jsme měli spoustu ztrát, dostávali jsme se pod tlak a často hledali zbytečně těžká řešení. Jako pozitivum beru to, že jsem viděl hráče v kritických situacích a jsem rád, že to přišlo už při mém druhém zápase. Po sobotním utkání s Vlašimí budeme mít konečně trošku volněji, takže budu moci hráče více poznat.“