clanek-1

U19: Těžký zápas byl nad síly ligového dorostu

20.10.2018, 11:00

FC Hradec Králové

3:1

(2:1)

11. kolo, 1. Celostátní dorostenecká liga

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Buchlák – Veniger (K), Novák, Kovernikov, Ferreira (56. min. Trávníček) – Čermák (88. min. Soukup), Studnička, Vácha – Houha, Rattay (67. min. Bílek), Ullman.

  • Dukla: Studnička (40. min.). Hradec Králové: Horák (19. min.); Mahr (45.min.); Rajnoch (71. min.).
V jedenáctém kole celostátní dorostenecké ligy U19 zavítali starší dorostenci Dukly na útulný stadionek mládeže „Bavlna“ FC Hradec Králové. Domácí v současném ročníku zaujímají 7. místo tabulky se ziskem 18 bodů. Dukla je se ziskem 8 bodů a skóre 14:29 na předposledním, patnáctém místě. Výsledek a průběh utkání potvrdil postavení obou týmů v tabulce, když na vypracované příležitosti Dukly ke skórování, odpověděli domácí vedoucím gólem v devatenácté minutě, po vyrovnání Dukly ve čtyřicáté minutě a následné další šanci hostí pak domácí kontrovali druhým gólem ve 45. minutě a po dvacetiminutovém náporu Dukly ve druhé půli pak třetím gólem v 71. minutě zápasu definitivně určili ráz utkání.

Hodnocení trenéra:

Do utkání lépe vstoupila Dukla, když v 9. min. z odraženého Váchova centru zakončoval z hranice velkého vápna Studnička v těžké pozici střelou metr vedle domácí branky. O minutu později pak po kombinaci Buchlák – Ferreira – Studnička – Ullman a následné přihrávce „proti noze“ v gólové šanci ze 12 metrů střílel Rattay, ale jeho umístěnou střelu k pravé tyči stačil vyrazit domácí brankář Brát výborným zákrokem na roh. Po následném rohovém kopu zahrávaném Houhou následovala střela z hranice velkého vápna, která ale nemířila do branky domácích a skončila vedle.

Domácí odpověděli v 15. minutě, když po autovém vhazování z levé strany se uvolnil v pokutovém území Dukly domácí útočník Firbacher přes dva obránce a hráči Dukly mohli poděkovat brankáři Buchlákovi, který včasným zmenšením úhlu a výborným reflexivním zákrokem stačil střelu vyrazit na roh.

Domácí s touto podařenou akcí ožili a hned v 16. minutě po chybě obrany Dukly nastřelili útočníkem Doležalem z pravé strany z 8 metrů z úhlu prudkou ranou břevno duklácké branky.

Do třetice pak již byli domácí úspěšní, a to v 19. minutě po rozehrávaném rohovém kopu hradeckých z levé strany a po následném centru domácího Vošlajera hlavičkoval nekrytý Horák ze 4 metrů, jehož prudká umístěná střela k zemi dostala domácí do vedení 1:0.

Dukla odpověděla ve 26. minutě. Nepřesnou rozehrávku domácí obrany vystihl agilní Rattay, našel obloučkem na velkém vápně nabíhajícího Ullmana, který přistrčil míč Čermákovi, ale ten místo střely z voleje si chtěl ještě míč na malém vápně lépe připravit, pokusil se o zpracování, ale domácí brankář tak měl možnost na jeho střelu z bezprostřední blízkosti zareagovat a střelu chytil.

Ve 32. minutě vybojoval v souboji s obranou Dukly míč domácí útočník Firbacher, našel v pravé spojce nabíhajícího domácího pravého obránce Vošlajera, jehož střelu z 9 metrů stačil obětavě zblokovat Novák na roh.

Ve čtyřicáté minutě po akci Veniger – Novák – Kovernikov a jeho centru na malé vápno se sice v gólové pozici neprosadil Houha, jehož střelu zblokoval domácí obránce, ale z odraženého míče potvrdil svoji technickou vytříbenost Studnička a jeho střela skončila v síti domácích, 1:1.

Následující minuty se odehrávaly v režii Dukly, nicméně domácí potvrzovali svoje kvality. V čase 44:37 Dukla po pěkné akci po křídle a následném centru Houhy, který směřoval na nabíhajícího Kovernikova 7 metrů před domácí brankou, zatáhl domácí obránce Kovernikova rukama k zemi, ale k překvapení všech píšťalka rozhodčího Arnošta zůstala němá. Dukla pak zastavila domácí protiútok a při své následné útočné akci byl Houha v ofsajdu. Z trestného kopu domácích téměř od půlící čáry, se po křížném pasu dostal míč k neobsazenému domácímu pravému záložníkovi Mahrovi, který zblízka dostal domácí do vedení 2:1 v čase 45:37.

Do druhé půle nastoupila Dukla s odhodláním změnit skóre ve svůj prospěch, ale dvacetiminutový nápor Dukly domácí obrana ustála, aniž se Dukla dostala k významnějšímu ohrožení branky, a naopak čerstvý domácí levý záložník Rajnoch v 65. minutě po centru na malé vápno nastřelil břevno branky Dukly.

V 75. minutě však již domácí Rajnoch střílel ostrými, a to po přihrávce z pravé strany od obránce Vošlajera a z 5 metrů zvýšil na 3:1 pro Hradec.

Dukla se snažila o korekci nepříznivého skóre, nejblíže tomu byla v 79. min. po trestném kopu z půle hřiště, když na centr Studničky do velkého vápna si dobře naběhl Bílek, ale důrazný zákrok stopera domácích do zad mu nedovolil, aby zamířil do branky a střela ze 7 metrů skončila nad svatyní domácího brankáře. Domácí obrana pak ještě několikrát v soubojích zahrála „na hraně“ pravidel, ale velkorysý rozhodčí proti domácím faul neodpískal.

Na druhé straně vytáhl výtečný zákrok brankář Buchlák v 80. minutě, když po uklouznutí stopera Nováka se až před dukláckého brankáře dostal domácí Hlaváč, ale jeho gólovou střelu stačil Buchlák výtečným zákrokem vyrazit.

Domácí si pak vypracovali ještě jednu příležitost ke skórování v 83. minutě, když po centru z levé strany do malého vápna Dukly se k odraženému míči dostal domácí levý obránce Horák a jeho střela z levé spojky z 12 metrů skončila metr vedle branky Dukly.

V samém závěru utkání v 89. min. pak po vzájemné strkanici s domácím útočníkem Doležalem dostal žlutou kartu Studnička a následně rozhodčí ukončil zápas.

S přehledem odřídil zápas rozhodčí Z. Arnošt.