clanek-1

Dukla postoupila do osmifinále MOL Cupu

23.10.2024, 15:00
SK Hořovice

SK Hořovice

0:6

(0:2)

3. kolo, MOL Cup 2024/2025

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Koten – Hlídek, Kos, Kuška, Landa, Mažit, J. Mareš (C), Puchmertl, Sarvaš, Smetana, Vostárek Náhradníci: Beran – Cipra, Dráb, Kalina, Průša, Vokůrka

Sestava hosté: Šťovíček - Ullman, Matoušek, Holiš, Ludvíček - Moulis (C) (82. Šebrle), Lichý (46. Pech), Hora (65. Bačinský), Douděra (82. Zeronik) - Špatenka (65. Řezníček), Matějka Náhradníci: Rada – Bačinský, Hašek, Pech, Řezníček, Šebrle, Zeronik

  • Branky: 27. M. Douděra., 42. Moulis, 55. Moulis, 62. Ludvíček, 77. a 84. Matějka

    ŽK: 19. Kos (HOV), 43. Sarvaš (HOV), 79. Hlídek (HOV) – 75. Ludvíček (DUK)

    Rozhodčí: A. Trska

    Počet diváků: 600
Dukla Praha postoupila do osmifinále MOL Cupu po vítězství 6:0 na hřišti divizního týmu SK Hořovice. Tým z Julisky nastoupil k utkání s kompletně pozměněnou sestavou oproti ligovému utkání s Pardubicemi. Dvě branky vstřelil Pavel Moulis a Lukáš Matějka. Jednou trefou přispěl Martin Douděra a David Ludvíček.

Dukla zahájila pohárové střetnutí s Hořovicemi ve velkém tempu, hned v úvodu prvního poločasu si vypracovala několik nebezpečných šancí. Ve 3. minutě přihrával Filip Lichý do úniku Pavlu Moulisovi, ale přihrávka byla pro záložníka s desítkou na zádech příliš dlouhá.

Domácí si v 10. minutě vypracovali vážnější příležitost po standardní situaci z poloviny hřiště. Dlouhý míč následovalo sklepnutí a šance z levé strany vápna. Brankář Štovíček vytěsnil střelu na rohový kop.

V 15. minutě si na levé straně hřiště míč navedl David Ludvíček a přesně nacentroval na Lukáše Matějku, ten hlavičkoval na vzdálenější tyč domácího brankáře Kotena, který střelu pokryl.

FIlip Špatenka si zapsal první střelu utkání ve 22. minutě. Moulis si nejprve navedl míč z pravé strany na střed hřiště, následně lobem překonal obranný val domácích a Matějka sklepnul míč na střelu pro dukelského odchovance, který ovšem mířil těsně vedle pravé tyče branky domácích.

Povedenou akci Dukly přesně zakončil ve 27. minutě Martin Douděra střelou zpoza vápna na vzdálenější tyč. Brankář Koten byl bez šance, 0:1.

V následné pasáži hry si Pražané drželi převahu na míči a domácí trápili postupným útokem nebo překvapivým míčem za obranu. K nebezpečnějšímu ohrožení branky Hořovic došlo opět ve 38. minutě, kdy střílel navrátilec do dukelské sestavy Jakub Hora. Brankář Koten ale míč bez problému zalepil ve svých rukavicích.

Druhou branku přidali hosté po zdařilém centru Douděry z pravé strany. Brankář Koten podskočil vysoký míč a Pavel Moulis jej pohodlně umístil do sítě domácích.

Dukla se po poločasové přestávce dále prezentovala aktivním stylem hry, který vyústil i ve třetí branku. Na konci povedené individuální akce Špatenky byl opět Pavel Moulis, který díky obrazu jednoho z domácích obránců znovu rozvlnil síť.

Dvaadvacetiletý obránce David Ludvíček byl čtvrtým hráčem, který se v 62. minutě zapsal mezi střelce zápasu, když do prázdné branky uklidil střílenou přihrávku Špatenky z pravé strany. Podobný průběh akce zopakovali dukelští hráči i při pátém gólu, kdy se v 77. minutě prosadil Lukáš Matějka. Nejlepší střelec Dukly z uplynulých dvou sezon utekl domácím v 84. minutě do samostatného úniku a zvýšil na šestigólový rozdíl.

Dukla potvrdila v Hořovicích roli favorita, celý průběh utkání kontrolovala a postoupila do osmifinále tuzemského poháru.