clanek-1

Hladký postup v Ústí nad Orlicí

25.09.2024, 16:30
Ústí nad Orlicí

Jiskra Ústí nad Orlicí

0:4

()

2. kolo, MOL Cup 2024/2025

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Šťovíček - Matoušek, Hašek, Svoboda, Holiš - Moulis, Zeronik, Ullman, Matějka, Douděra - Řezníček. Náhradnící: Rada - Bačinský, Ambler, Mešanović, Špatenka, Šebrle, Ludvíček

V rámci MOL Cupu se Dukla Praha představila ve východočeském Ústí nad Orlicí. Ačkoliv byl úvod zápasu opatrnější z obou stran, s postupem času si Pražané převzali otěže utkání a také využívali své šance. Gólově se prosadili Moulis, Holiš, Řezníček a v druhé půli Matějka.

Oba celky se v úvodu zápasu spíše oťukávali a zkoušely, co jim soupeř a především hrací povrch dovolí. Domácí centry v prvních minutách bez problému lapil Šťovíček, na druhé straně se do dobré pozice dostal Řezníček, vysoký míč ale nikdo ze spoluhráčů neusměrnil.

Do první vážnější příležitosti se ve dvacáté minutě dostal Lukáš Matějka. Dukelský útočník zužitkoval nahrávku svého spoluhráče Řezníčka a objevil se osamocený na hranici malého vápna. Vysoký míč však skončil pouze vedle levé tyčky Tlustého branky.

Ačkoliv Pražané první šanci neproměnili, dlouho je to mrzet nemuselo. Po souvislém tlaku zahrával prvoligový celek aut z pravé strany. Vhazování bylo nasměrováno k Pavlu Moulisovi, který z otočky vystřelil. Brankář domácích neměl šanci na rychlou ránu zareagovat.

Celku z Julisky se podařilo po konce první půle vstřelit ještě dvě branky. Nejprve byl po nedovoleném zákroku odpískán přímý volný kop ve prospěch Dukly. K němu se opět postavil kapitán Pavel Moulis a krásným centrem našel na zadní tyči Romana Holiše. Krajní bek usměrnil balon bez problému do branky.

Hned o chvíli později už bylo skóre 0:3. Douděrův centr z levé strany pronikl do skrumáže těl uvnitř vápna. Ve zmatku se nejlépe zorientoval Jakub Řezníček, který potřetí ve krátké chvíli překonal Tlustého.

Dukle zůstala útočná chuť i po příchodu ze šaten. Hned po osmi minutách druhé poloviny byl v pokutovém území faulovaný hostující hráč, načež byla odpískaná penalta. K té se postavil Lukáš Matějka a proměnil přízemní střelou k levé tyči.

Více toho už utkání nenabídlo, Dukla tak postupuje do dalšího kola MOL Cupu.