clanek-1

B-tým Dukly na hřišti FK Motorlet nezískal ani bod

05.10.2024, 10:15
Butovická

FK Motorlet Praha

2:0

(0:0)

9. kolo, B-tým 2024/2025 - ČFL Skupina A

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Štefan – Filip, Kodr (K), Mervard, Rataj – Svoboda D., Rataj, Moravec, Koffi (78. Frizoni) – Ademuwagun (78. Žížala), Šulc (90.+2 Babeshko)

Sestava hosté: Vácha – Matoušek, Pančev, Svoboda M. – Uher (65. Mikeš), Šelicha, Atsuta (K) – Kožený /78. Zamazal), Jelínek, Magdi (78. Hübl)

  • Góly: Domácí FK Motorlet: Mervard (64. min.), Svoboda D. (84. min.) Hosté Dukla B: --- Žluté karty: Domácí FK Motorlet: Kodr (33. min.), Rataj (90.+1.min.) Hosté Dukla B: Šelicha (51. min.), Jelínek (74. min.), Prior (81. min.), Svoboda M. (90. min.)
9. kolo ČFL, sk. A: FK Motorlet Praha- FK Dukla Praha B 2:0 (0:0)

V devátém kole ČFL, sk. A zavítala rezerva B-týmu Dukly na hřiště FK Motorlet v Jinonicích. V uplynulém ročníku domácí tým obsadil v tabulce ČFL třinácté místo se ziskem 34 bodů, rezervní tým Dukly obsadil jedenáctou pozici se ziskem 36 bodů.

V novém ročníku podzimní části jinoničtí získali čtyři body, v posledním kole prohráli v Písku 1:0. Mladý rezervní tým Dukly, s věkovým průměrem mírně nad 19 let, vedený novým trenérem M. Kolomazníkem, který v dosavadním průběhu soutěže získal jedenáct bodů, v minulém kole remizovat doma se Sn Velvary 1:1. Domácí tým s věkovým průměrem přes 23 let, poskládaný z mixu jednak zkušených hráčů střední generace, ale i hráčů pod dvacet let, nastoupil s odhodláním získat v domácím prostředí plný bodový zisk. Zajímavostí bylo, že v brance Motorletu nastoupil brankář J. Štefan, odchovanec a ještě nedávno hráč Dukly Praha.

Rezervní tým Dukly využil z lavičky A-týmu Dukly v obraně F. Matouška a M. Svobodu. V zápase, který se hrál na dobře připraveném hřišti po celodenním pátečním dešti, Dukla v prvním poločase předčila domácí tým a vytvořila si dvě brankové příležitosti, které ale Dukle zmařil výbornými reflexivními zákroky brankář Motorletu J. Štefan. Postupem času domácí tým vyrovnal hru, ale i tak si Dukla v závěru první půle připravila dobrou střeleckou příležitost, ale střelu A, Magdiho stačila ještě domácí obrana ztečovat na roh.

Ve druhé půli domácí vlétli na hřiště jako uragán a výsledkem byly tři brankové příležitosti Motorletu během úvodní čtvrthodiny druhé půle, z nichž tu třetí po signálu z rohového kopu domácí proměnili.

Dukla odpověděla po půlhodině druhé půle další brankovou příležitostí, ale domácí brankář se opět blýskl skvělým zákrokem a střelu z 12 metrů stačil vytěsnit na tyčku. Když potom domácí po další standardní situací šest minut před koncem zápasu zvýšili na rozdíl dvou branek, neměla Dukla již síly na zkorigování výsledku, a tak si v bojovném utkání domácí připsali druhou podzimní výhru a tři body do tabulky.

Zápas řídila trojice arbitrů, jako hlavní A. Mach, jemuž na lajnách asistovali J. Matějka a Z. Arnošt.

Komentář k zápasu:

Po úvodní „oťukávací“ pětiminutovce jako první zamířili mezi tři tyče domácí v 7. minutě, ale lehkou střelu domácího pravého záložníka D. Svobody z pravé spojky z 22 metrů F. Vácha v brance Dukly bez problémů kryl.. Pak se dostali ke slovu mladíci Dukly. První rohový kop zahrávala Dukla v 10. minutě, ale nejlépe byl postavený domácí vysoký stoper , kapitán Kodr, který centrovaný míč od F. Matouška odhlavičkoval. Ve 13. minutě si Dukla připravila první gólovou šanci zápasu, když po vybojování míče P. Uherem a přihrávce agilního O. Jelínka střílel ze 14 metrů A. Magdi, ale brankář J. Štefan ostrou ránu stačil nohama v pádu vykopnout.

Hned o šest minut později opět domácí tým podržel brankář J. Štefan, když po tom, co vybojoval míč V. Kožený a po jeho přihrávce se ve vápně uvolnil dobře O. Jelínek, stačil vyrazit gólovou střelu O. Jelínka ze 13 metrů!

V následující desetiminutovce domácí vyrovnali hru a po sérii tří rohových kopů se dostal v 27. minutě do gólové šance po rohovém kopu domácí pravý obránce Filip, jeho střelu z 11 metrů však obrana Dukly stačila na malém vápně zblokovat.

Ve 33. min. dostal domácí kapitán Kodr žlutou kartu na nevybíravý faul na středního útočníka Dukly, O. Jelínka.

První poločas pak zakončila střela A. Magdiho ve 45. min. z levé spojky z 15 metrů, tečovaný míč domácí obranou však skončil ¾ metru nad domácí brankou.

Do druhého poločasu žádné z mužstev nestřídalo. Domácí začali hned od začátku jasně přehrávat hosty z Julisky. Hned ve 46. minutě se dostal do brankové příležitosti domácí levý útočník Šulc, jehož střelu z 11 metrů F. Vácha v brance Dukly vyrazil. V 51. min. zastavil pronikajícího, s chutí hrajícího domácího středního záložníka, Moravce jen za cenu držení rukama M. Šelicha, za což obdržel žlutou kartu a domácí zahrávali trestný kop z 30 metrů, zakončený střelou vedle branky Dukly.

V 56. min. si domácí připravili další brankovou příležitost, když po centrovaném míči z levé strany a prodloužení na přední tyči od útočníka Ademuwaguna zakončoval zprava na zadní tyči domácí pravý záložník D. Svoboda, naštěstí pro Duklu mířila střela vedle.

Dukla odpověděla v 59. min. střelou pravého obránce F. Matouška z pravé spojky z 24 metrů vedle domácí branky.

V 64. min. padl první gól zápasu po rohovém kopu Motorletu z pravé strany, kdy obrana Dukly nezareagovala na signál domácích a v pravé spojce zůstal nepokrytý domácí stoper Mervard, kterého rozehraným míčem našel domácí Moravec, Mervard pak z voleje trefil míč přízemní střelou přesně a dostal domácí do vedení 1:0.

Dukla pak vystřídala v záloze P. Uhera v 65. minutě F. Mikešem.

V 69. min. se domácí pokusili zopakovat po rohovém kopu Moravce gólovou situaci ze 64. minuty, ale obrana Dukly se tentokrát nedala nachytat a signál domácích zastavila.

V 74. min. obdržel žlutou kartu střední útočník Dukly O. Jelínek za protesty po neodpískaném faulu na něj.

V 77. min. si Dukla vypracovala po pěkné akci další brankovou příležitost, když vybojoval míč čerstvý F. Mikeš, vyměnil si jej v levém křídle s A. Magdim a po narážečce pak zakončoval F. Mikeš z 12 metrů, ale domácí brankář J. Štefan jeho přízemní, umístěnou střelu k tyči stačil ještě mírně tečovat a vytlačit ji na tyč a následně na roh.

V následující minutě domácí vystřídali v záloze Koffiho Frizonim a v útoku Ademuwanguna Žížalou, stejně tak trenér Dukly M. Kolomazník vystřídal dva hráče; A. Magdiho vystřídal D. Zamazal a V. Koženého H. Hübl.

V 81. min. obdržel L. Prior žlutou kartu za faul na protihráče v souboji o míč.

Domácí tým pak ještě v 84. min. opět po standardní situaci zahrávané záložníkem Moravcem, tentokráte po trestném kopu 39 metrů od branky Dukly, vstřelil druhou branku. Nebezpečný míč na malé vápno stačil F. Vácha vyboxovat na břevno své branky, ale na odražený míč nejlépe zareagoval domácí pravý záložník D. Svoboda, který míč dorazil do branky Dukly ze 7 metrů a upravil tak na konečných 2:0 pro Motorlet.

V 90. min. obdržel žlutou kartu M. Svoboda z Dukly za držení soupeře (útočníka Žížaly) rukama.

V 90. + 1. minutě pak za tentýž prohřešek dostal žlutou kartu domácí střední záložník Rataj, jehož obětí byl duklácký Zamazal.

Obě mužstva předvedla fyzicky náročný fotbal, v němž skórování Dukly zabránil třemi výtečnými zákroky domácí brankář J. Štefan.