clanek-1

B-tým Dukly prohrál zaslouženě s vyspělejším týmem Povltavské FA

01.09.2024, 10:15
hř. Zbuzany

FK Dukla Praha B

1:4

(1:1)

4. kolo, B-tým 2024/2025 - ČFL Skupina A

Povltavská Fotbalová Akademie

Sestava domácí: Gothard – Krejčí (46. Prior), Pančev, Svoboda (46. Bárta), Doda –Kožený, Bačinský (K), Atsuta –Uher (63. Hübl), Mikeš (63. Jelínek), Magdi (81. Káža)

Sestava hosté: Valín – Lanc (84. Smetana), Vala, Zákostelský, Pavlíček – Mareš, Jakobovský (K), Drobílek – Budínský (80. Novák P.), Bicenc (87. Šmerda), Novák M.

  • Branky: 28. Magdi - 13. Drobílek, 57. Pavlíček, 60. Bicenc, 88. Novák

    Rozhodčí: Matějka - Tryzna, Erlebach

Ve 4. kole ČFL, sk. A přivítala v neděli 1. 9. 2024, rezerva Dukly na domácím hřišti ve Zbuzanech hosty ze Štěchovic, Povltavskou FA. V uplynulém ročníku ČFL hosté z Povltavské FA obsadili v tabulce ČFL, skupiny A třetí příčku se ziskem 52 bodů, o šestnáct bodů před jedenáctou rezervou Dukly Praha. V jarním zápase hraném ve Štěchovicích domácí Povltavská FA zvítězila 2:0, po poločase 1:0. V minulém víkendu, ve vloženém 17. kole B-tým Dukly vyhrál 2:0 nad FC Viktoria Plzeň B a Povltavská FA prohrála venku 0:1 s B- týmem Bohemians Praha. Rezervní tým Dukly využil v tomto zápase hráče z lavičky A-týmu Dukly k udržení jejich zápasové praxe, a tak v obraně vypomohl M. Doda a M. Svoboda. Obě družstva předvedla rychlý a ofenzivně laděný fotbal. Hosté v průběhu zápasu měnili způsob hry, od napadání rozehrávky Dukly jedním hráčem, po vysunuté napadání rozehrávky Dukly ve čtveřici nebo v pětici hráčů, až po bránění v bloku a vyrážení do protiútoků po tom, co se dostali do bezpečného vedení. V zápase, hraném za tropického letního počasí, Dukla byla lepší v první půlhodině zápasu, postupně hosté získávali půdu pod nohama a ve druhém poločase jednoznačně přehráli obranu Dukly a před uplynutím první hodiny zápasu během dvou minut odskočili domácím na rozdíl dvou branek, a když pak ještě dvě minuty před koncem zápasu zvýšili na 1:4, bylo o zisku tří bodů rozhodnuto. Dukla tak po dobrém výkonu, zejména v začátcích obou poločasů, přenechávala iniciativu hostům a po hodině hry již pak hosté, po tom, co se dostali do dvoubrankového vedení, se soustředili na to, aby zbytečnou chybou nenabídli Dukle možnost ke skórování a sami naopak ze zavřeného prostoru vyráželi do nebezpečných brejků. Dukla tak poprvé na podzim v domácím prostředí ztratila body

Dukla vstoupila do utkání lépe než hosté ze Štěchovic, již ve 3. a v 5. minutě zahrávala dva rohové kopy, ale bez ohrožení branky hostí.

Již v 7. minutě se dostal do dobré střelecké příležitosti Ch. Bačinský, který střílel z levé spojky ze 16 metrů ostrou přízemní ránu, metr vedle branky hostí.

Hosté odpověděli v 8. minutě, kdy z pravé strany malého vápna střílel hostující útočník M. Novák, ale L. Gothard jeho střelu stačil nohou vykopnout.

V 10. minutě na druhé S. Atsuta vyslal nebezpečnou střelu ze 13 metrů po zemi, ale i tentokráte hostující brankář stačil střelu vyrazit.

Ve 13. minutě se již ale hosté dostali do vedení 0:1, když hostující levý záložník Drobílek, hrající „přes nohu“, přešel přes dva obránce Dukly a ze 7 metrů po zemi k tyči vstřelil první branku zápasu.

Ve 14. minutě střelu Ch. Bačinského z dobré pozice z pravé spojky ze vzdálenosti 12 metrů, stačil ještě ztečovat na roh bránící zkušený stoper hostí Zákostelský. Z následného rohového kopu Ch. Bačinského hlavičkoval Š. Krejčí z 11 metrů ¾ metru nad hostující branku.

V 15. minutě po pasu K. Pančeva se dostal přes stoperskou dvojici hostí F. Mikeš, ale jeho střela z úhlu z 5 metrů skončila nad brankou hostí.

Ve 20. min. povedená střela S. Atsuty z 28 metrů k pravé tyči po zemi nadělala starosti hostujícímu brankáři Valínovi, který ji ale ještě stačil vyrazit na rohový kop.

Ve 22. min. hosté zahrozili stříleným přízemním centrem z levé strany Drobílkem, ale L. Gothard v brance Dukly byl pozorný a polostřelu-polocentr chytil.

Ve 28. minutě po rychlém protiútoku Dukly a po „vyšachování“ hostující obrany po akci Ch. Bačinský – P. Uher- A. Magdi, vyrovanl A. Magdi na 1:1.

Ve 32. a 34. minutě Dukla nebezpečně zakončovala z hranice velkého vápna A. Magdim a M. Dodou, jejichž střely stačil hostující brankář vždy jen vyrazit ke hráčům Dukly, ale jejich úspěšné dorážky z malého vápna vždy zmařil odmávaný ofsajd.

Když pak ani hosté svoji brankovou příležitost v 37. minutě po střele Drobílka z 11 metrů, kterou stačil L. Gothart v brance Dukly vyrazit k hostujícímu Budínskému a ten ze 6 metrů zamířil jen do tyče, šlo se na poločasovou přestávku za nerozhodného stavu 1:1.

O poločasové přestávce trenér Dukly, M. Kolomazník vystřídal dvojici hráčů, v obraně Š. Krejčího a M. Svobodu vystřídali L. Prior a Š. Bárta. Hosté o poločase nestřídali.

Do druhé půle vstoupili lépe hosté, kteří po zisku trestného kopu ve 48. minutě zahrávali rohový kop.

Ve 49. minutě střílel ostrou ránu aktivní levý záložník Drobílek z 29 metrů, která skončila jen metr vedle branky Dukly.

Dukla odpověděla v 50. minutě krásnou střelou S. Atsuty z pravé strany z 20 metrů, když jeho dělovka strefila spojnici břevna a tyče branky hostí.

Po rohovém kopu Dukly v 52. minutě zahrávaném Ch. Bačinským hlavičkoval v dobré pozici V. Kožený k levé tyči, ale brankář hostí Valín míč kryl. Když pak v 53. minutě se dostal za hostující obranu srdnatě bojující F. Mikeš a v rozhodujícím okamžiku sám před brankářem hostí uklouzl, potvrdilo se opět známě „nedáš – dostaneš“.

V 57. minutě se hosté prosadili gólově, když po stříleném přízemním centru na malé vápno od pravého obránce Lance, se nemýlil nabíhající levý obránce Pavlíček, 1:2.

Otřesenou obranu Dukly pak ještě o tři minuty později, v 60. min. „dorazil“ hostující útočník Bicenc, když důrazem se dostal přes bránící hráče Dukly a zvýšil na 1:3.

Dukla pak v 63. min. se snažila oživit útočnou aktivitu, a tak P. Uhera a F. Mikeše, kteří srdnatě bojovali s hostující obranou, vystřídali O. Jelínek a H. Hübl.

Hosté, uklidnění dvougólovým náskokem, poté již neotevírali obranu a soustřeďovali se na rušové protiútoky.

Dukla si ještě v 73. min. vypracovala šanci po centru z levé strany od L. Priora, kdy se k zakončení 7 metrů před brankou hostí dostal neúnavný A. Magdi, ale hostující obrana stačila ještě jeho střelu zblokovat na roh.

Za zmínku ještě stojí nebezpečná střela hostujícího pravého obránce Lance v 77. minutě z levé spojky z 15 metrů, kterou stačil pozorný L. Gothard vyrazit na rohový kop.

Hostující trenér Z. Busta v 80. min. vystřídal útočníka Budínského P. Novákem a hned na to i Dukly vystřídala v útoku A. Magdiho F. Kážou.

V samém závěru pak již Dukla neměla dostatek sil a hosté dvojím střídáním, v 84. min. kdy vystřídali pravého obránce Lance Smetanou a v 87. min., kdy vystřídali útočníka Bicence Šmerdou, nepustili Duklu do trvalejšího tlaku.

Naopak po rohovém kopu v 88. minutě se diváci dočkali poslední šance a čtvrtého gólu v síti Dukly, po rohovém kopu Drobílka, kdy centrovaný míč hlavou prudce napálil útočník M. Novák, 1:4.

Hosté si tak po zásluze odvezli ze Zbuzan tři body.