clanek-1

Nově budovaný B-tým Dukly ztratil tři body vinou horší efektivity v proměňování gólových šancí a zaváháním v poslední minutě nastavení bojovného utkání

10.08.2024, 10:15
Na Pecích

Admira Praha

1:0

(0:0)

1. kolo, B-tým 2024/2025 - ČFL Skupina A

FK Dukla Praha B

Sestava domácí: Petera – Horák (K), Čížek, Lána (46. Kunc), Fric – Jandovský (83. Vais), Čácha, Koutecký – Pejša (67. Burýšek), Mráz, Dobiáš (88. Záruba)

Sestava hosté: Gothard – Matoušek, Svoboda (46. Pančev), Bárta, Doda (64. Prior) –Bačinský (K), Jeřábek (64. Šelicha), Atsuta (83. Kožený) –Magdi (73. Jelínek), Mikeš, Uher

  • Branky: 90+4 Vais

    ŽK:Kunc, Jandovský (oba v 54. min.), Čížek (60. min.) - Doda (39. min.), Magdi (54. min.), Matoušek (60. min.)

V prvním kole ČFL, sk. A zavítala rezerva B-týmu Dukly na stadion FK Admira Praha v Kobylisích. V uplynulém ročníku ČFL domácí B-tým obsadil v tabulce ČFL 10. příčku se ziskem 37 bodů, o jeden bod před jedenáctou rezervou Dukly Praha. V jarním zápase hraném ve Zbuzanech se obě mužstva rozešla smírně, po remíze 1:1, když střelcem branky Dukly byl F. Lehký a hosté z Admiry vyrovnávali v poslední minutě nastavení Horákem z penalty. V novém ročníku podzimní části proti sobě nastoupila obměněná družstva. Proti poslednímu vzájemnému mistrovskému zápasu na jaře 2024 v domácím týmu nastoupilo pět nových hráčů, kteří omladili sestavu Admiry, která ale i tak s věkovým průměrem přes 23 let byla zkušenějším týmem proti mladíkům z Dukly. B-tým Dukly, s věkovým průměrem 19 a ¾ roku, vedený novým trenérem M. Kolomazníkem a jeho asistentem Z. Šupičem, nastoupil v porovnání se vzájemným jarním zápasem s osmi novými hráči v základní sestavě a dalšími čtyřmi, kteří nastoupili jako střídající hráči. Rezervní tým Dukly využil v tomto zápase hráče z lavičky A-týmu Dukly k udržení jejich zápasové praxe, a tak v obraně vypomohl M. Doda, F. Matoušek a M. Svoboda a v záloze vypomohl J. Jeřábek. Obě družstva předvedla rychlý, důrazný a ofenzivně laděný fotbal. V zápase, hraného za letního počasí, Dukla v první půli byla lepší než domácí a vypracovala si čtyři gólové situace, proti jedné šanci domácích. Ani v jednom případě však branka nepadla, a tak se šlo do kabin za nerozhodného bezbrankového stavu. Do druhého poločasu oba trenéři, jak domácí F. Peřina, tak hostující M. Kolomazník vyměnili po jednom hráči v obranných řadách. Domácí do druhého poločasu vstoupili razantně v soubojích, a tak již po čtvrthodince druhého poločasu přibyly na straně domácí Admiry tři žluté a na straně Dukly dvě žluté karty. Domácí si ve druhé půli vytvořili v rozmezí 65. a 70. minuty dvě brankové příležitosti, ale vychýlená muška byla příčinou, že branka Dukly odolávala, na druhé straně Dukla po trestném kopu a hlavičce Šelichy vstřelila branku, která nebyla uznána pro ofsajd a v 77. minutě Jelínek, tísněný třemi obránci nastřelil z 9 metrů tyč domácí branky. Nakonec se však radovali domácí, když v poslední minutě nastaveného času vhazovali z levé strany stoperem Čížkem aut do skrumáže před brankou Dukly, kde se nejlépe zorientoval střídající Vais a vstřelil vítěznou branku domácího týmu. Zápas řídila trojice arbitrů, jako hlavní P. Fišer, jemuž na lajnách asistovali J. Papežík a V. Ikizgül.

Po úvodní „oťukávací“ desetiminutovce se v 10. minutě dostal do brankové příležitosti střední útočník Dukly F. Mikeš, který akci M. Dody a následném centru z pravé strany od A. Magdiho zakončoval ze 3 metrů, ale brankář domácích Petera stačil vykrýt střelecký úhel a střelu vyrazil!

V dalším průběhu domácí stačili akce Dukly zastavovat v poli jen za cenu faulů, ale i přes to ve 22. minutě po autovém vhazování z pravé strany od agilního F. Matouška a prodloužení F. Mikešem na bližší tyči se dostal k zakončení A. Magdi ze 7 metrů, ale jeho střelu stačila domácí obrana ztečovat na rohový kop. Dukla z následných dvou rohových kopů sice nevytěžila branku, ale hned po přestávce na občerstvení ve 26. minutě v další gólové šanci hlavičkoval A. Magdi ze 7 metrů po centrovaném míči z pravé strany od P. Uhera, ale domácí brankář vytáhl „zázračný“ zákrok s vynikajícím reflexem a míč stačil vyrazit. Ve 34. min. si Dukla vytvořila další brankovou příležitost, když po kombinaci mezi kapitánem Dukly Ch. Bačinským a F. Mikešem se dostával do zakončení na malém vápně ve skluzu A. Magdi, ale v souboji s domácím brankářem Peterou opět byl úspěšnější gólman Admiry.

Ve 39. minutě obdržel žlutou kartu obránce Dukly M. Doda po zaváhání za faul v souboji o míč s domácím středním záložníkem Čáchou na půli hřiště.

Z následně rozehraného trestného kopu do levého křídla a centru na hranici velkého vápna zakončoval nebezpečně střelou přes hlavu domácí útočník Pejša, překvapivá střela skončila ¾ metru nad brankou Dukly.

Když pak v první minutě nastaveného času první půle si navedl míč a nebezpečně vystřelil levý obránce Dukly M. Doda z 28 metrů prudkou ránu do pravého vinglu pod břevno, a pozorný domácí brankář Petera stačil opět střelu s vypětím všech sil vytěsnit na roh, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu vystřídal v sestavě Dukly zraněného M. Svobodu K. Pančev. Stejně tak u domácích nahradil v obraně Admiry levého stopera Lánu Kunc.

Jako první ve druhé půli ohrozila branku soupeře Dukla v 50. minutě, když přízemní střelu stopera Š. Bárty z pravé spojky z 24 metrů domácí pozorný brankář Petera kryl.

V 53. minutě domácí hráči neunesli to, že je v souboji o míč předskočil živější A. Magdi a po podkopnutí zezadu od záložníka Jandovského jej ještě na zemi nakopl jeho spoluhráč Kunc. Na tento druhý faul zareagoval Magdi odstrčením soupeře rukou. Všichni tři aktéři po zásluze obdrželi po žlutých kartách.

V 60. minutě pak za vzájemné držení v souboji o míč na půli hřiště obdrželi po žluté kartě domácí stoper Čížek a F. Matoušek z Dukly.

Po takto „rozhárané“ desetiminutovce se opět obě mužstva věnovala více fotbalu.

V 64. minutě vystřídala Dukla M. Dodu a J. Jeřábka L. Priorem a M. Šelichou.

V 65. minutě v gólové šanci zakončoval z 8 metrů po centru z pravé strany domácí útočník Dobiáš ¾ metru nad branku Dukly.

V 70. min. opět domácí v gólové šanci po přihrávce z pravé spojky zakončovali z 12 metrů Dobiášem, ale jeho obranou Dukly ztečovaná střela po zemi ze 13 metrů se jen otřela zvenčí o levou tyč branky Dukly!

V 73. min. Dukla vystřídala v útoku A. Magdiho O. Jelínkem.

Hned z protiútoku Dukly, faulovali domácí S. Atsutu a z následného trestného kopu zleva zahrávaného F. Matouškem vystřídaný M. Šelicha hlavičkou z 11 metrů dopravil míč do sítě domácích, ale rozhodčí odmával ofsajd jiného nabíhajícího hráče Dukly na malém vápně a gól neplatil.

V 78. min. po výkopu L. Gotharda na F. Mikeše a jeho přihrávce na čerstvého O. Jelínka, se O. Jelínek prosadil přes tři bránící hráče Admiry a jeho gólový oblouček z 11 metrů směřující do levého vinglu stačil domácí brankář Petera vyškrábnout na tyč!

V 83. min. Dukla vystřídala S. Atsutu v záloze V. Koženým a domácí Admira rovněž v záloze střídala Jandovského Vaisem.

V závěrečné pětiminutovce získali domácí mírnou převahu, kdy zahrávali tři rohové kopy bez ohrožení branky Dukly.

Domácí trenér F. Peřina v samém závěru ještě vystřídal útočníka Dobiáše Zárubou.

V první minutě nastavení zahrávala Dukla trestný kop 30 m od branky Admiry, centrovaný míč brankář Admiry vyboxoval a v souboji o míč pak po zaváhání obdržel L. Prior z Dukly žlutou kartu za držení soupeře na půlícím kruhu.

V další části pak Dukla netakticky se nechala dotlačit k pokutovému území a obrana Dukly zahrála zbytečně míč za postranní čáru.

V poslední minutě nastaveného času (90.+4.min.) tak domácí vhazovali aut z levé strany od levého rohového praporku stoperem Čížkem. Jeho aut směřoval na malé vápno k bližší tyči, kde propadl mezi obránci a hlavičkou ze 4 metrů pak domácí Vais uklidil míč k tyči, dostal domácí do vedení 1:0 a získal pro domácí první tři body. Dukle tak zbyly po téměř excelentním prvním poločase oči pro pláč…

Budiž to poučení pro mladé hráče Dukly, fotbal se hraje, dokud rozhodčí neodpíská konec zápasu ...