clanek-1

Dukla si z Teplic odváží bod

05.10.2024, 16:00
AGC Aréna Na Stínadlech

FK Teplice

1:1

(1:0)

11. kolo, Chance Liga 2024/2025

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Ludha – Radosta, L. Mareček (C), Mičević, Harušťák (74. Beránek) – Čerepkai (67. Cykalo), Kričfaluši, Jukl, Trubač – Jásir (62. Horský), Gning.

Sestava hosté: Hruška – Vondrášek, Peterka (C), Hašek, Ambler – Šebrle, Kozma, Lichý (60. David Pech), Zeronik (90+2. Ullman) – Řezníček, Mešanović (90+2. Matějka).

  • Branky:42. Jásir (Harušťák) – 68. Mešanović

    ŽK:10. L. Mareček (TEP)

    ČK:78. Radosta (TEP)

    Rozhodčí:Beneš – Nádvorník, Machač

    Střely na bránu:2:1, Střely mimo:9:2, Rohy:5:6, Ofsajdy:1:2, Fauly:16:12.
  • Diváci: 2937
Svěřenci Petra Rady vyrazili na Stínadla bojovat o důležité body, které by je posunuly ze skupiny o udržení. V první půli se hostům nepovedlo ohrozit branku soupeře a dařilo se především Teplicím, které měly převahu na trávníku. O první trefu duelu se postaral Mohamed Yasser před koncem prvního poločasu. Po změně stran začali s míčem více hrát hosté. Zaslouženě z toho pramenila vyrovnávací branka, o kterou se postaral Muris Mešanović. Teplice musely od 78. minuty dohrávat zápas v deseti kvůli vyloučení Radosty. Dukla svou převahu nedokázala zúročit a oba týmy se po závěrečném hvizdu rozešly smírně.

Skláři se hned po úvodním výkopu hnali dopředu a rovnou z toho bylo i zakončení, které hlavou obstaral Yasser a Hruška si připsal první úspěšný zákrok. Nadále byli domácí aktivnějším týmem, jenže jejich kombinace končily často u stoperů Dukly. Naopak tak mohli zahrozit Pražané. Mešanović si zvládl převzít těžký míč ve středu hřiště a vyslal po pravé straně do náběhu Zeronika. Křídelník hledal obloučkem Šebrleho, kterému chyběl pouhý krok, aby balón stihl.

Teplice však začaly postupně utahovat otěže zápasu. V 8. minutě uzavřel severočeskou kombinaci zakončením z hranice vápna Radosta, jehož nízký projektil orazítkoval brankovou konstrukci. Po nevýrazné části hry plné soubojů ve středu hřiště to byla Dukla, která mohla zahrozit. Lichý přešel středem až k vápnu, kde přihrávkou pobídl Řezníčka ke střele, kterou stihl zblokovat domácí obránce. Vzápětí z toho byl protiútok na druhé straně. Gning našel na kraji Yassera, který si potáhl balón a našel uvolněného Trubače, ten z první trefil jen dobře postaveného Hrušku.

Tempo zápasu mírně opadlo kvůli častým přerušením a zdravotním komplikacím hráčů. Převahu poté opět získaly Teplice. Ve 25. minutě Harušťák křižným pasem naservíroval míč na pravou tyč a Gning jen těsně minul bližší spojnici. O chvíli později Trubačův kratičký pas přetavil Jukl v zakončení, které nehlídaný Yasser tečoval vedle brány hostů. Dukla také měla povedenou pasáž, ve které držela míč na půlce soupeře, ale pramenil z toho jen nepřesný centr od Zeronika.

Ve 42. minutě už hosty štěstí opustilo. Harušťák dostal prostor na levém křídle a vyslal centr do vápna soupeře, kde Peterka neuhlídal náběh Mohameda Yassera, který hlavičkou překonal dosud bezchybného Hrušku. Egyptský forvard ještě v prodloužení potrápil obranu Dukly, jenže jeho následný projektil skončil jen na boční síti hostující branky. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:0 pro domácí.

Dukla se vzchopila

Do druhého poločasu vstoupili Pražané aktivněji. Mohlo z toho být rovnou vyrovnání. Kozma vybojoval balón ve středu hřiště a vyslal nádherným pasem Mešanoviće. Bosenský útočník následně nadějně hledal Řezníčka na zadní tyči. Zkušený forvard se po míči natahoval marně a jen o kousek na něj nedosáhl.

Dukla začala tlačit a zvyšovala tlak na svého soupeře. Po sérii rohů se dokázal na pravé straně dostat díky kličce do úniku Zeronik, který už hledal přihrávkou někoho ze svých spoluhráčů na malém vápně. Ze závaru a nepřehledné situace nakonec byl jen odkop obránců Teplic do bezpečné vzdálenosti od jejich branky. Hosté však nepolevovali ve svém tlaku a byli i po zásluze odměněni. V 68. minutě se střídající Pech prokličkoval do vápna a jeho kratičká přihrávka prošla se štěstím na Murise Mešanoviće, který bez váhání překonal domácího gólmana Ludhu. Jejich aktivita poté mírně opadla a oba celky se nemohly dostat k souvislé kombinaci.

Čekání na šanci protrhly zatím ve druhém dějství nevýrazné Teplice. Kozma nezareagoval ideálně na průnik Matěje Radosty, který se i přes jeho odkop dostal k odraženému balónu, který mu však utekl a přes dlouhou nohu pak fauloval Haška. Za svůj zákrok viděl od rozhodčího červenou kartu a zamířil předčasně do sprch. V oslabení to byli domácí, kdo mohli překvapivě zahrozit. Do samostatného úniku se dostal Horský, jenž ve vápně zasekl balón a zkoušel obstřelit Hrušku na zadní tyč, ale těsně minul.

Převaha jednoho muže u Dukly nebyla nijak znát a Pražanům se nedařilo dostat do souvislého tlaku. Naopak Teplicím se dostávalo častých možností k protiútokům, s nimiž si dokázali hosté ve většině případů bez problémů poradit. V závěru se Pražané museli navíc ještě bránit sérii rohových kopů, ze kterých se domácí k zakončení nedostali a po závěrečném hvizdu si tak oba celky z utkání odnesly bod za remízu – 1:1.


Ohlasy po zápase:

Petr Rada

Tomáš Vondrášek