clanek-1

První půle rozhodla o výhře nad Pískem

10.07.2024, 17:30
Strunkovice

FC Písek

0:3

(0:2)

Přípravné zápasy 2024/2025: A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Lukeš - Novák, Kašpar, Arzberger, Běloušek, Hořánek, Mařík, Pařízek, Štěch, Malecha, Souhrada. Náhradnící: Lerch - Pech, Belej, Matoušek, Voráček, Říha, Baďura.

Sestava hosté: Šťovíček - Ludvíček, Peterka, Hašek, Vondrášek, Ullman, Kozma, Barac, Hora, Šebrle, Mešanović. Náhradníci: Hruška - Dodo, Holiš, Matoušek, Douděra, Špatenka, Matějka, Atsuta, Jeřábek, Zeronik, Hudec.

  • Branky:4. Mešanović, 25. Šebrle, 87. Matějka

    .
Předposlední zápas předsezónní přípravy odehráli fotbalisté Dukly v rámci svého soustředění. Skóre ve čtvrté minutě otevřel pohledným gólem Muris Mešanović, po nádherné přihrávce Peterky zvyšoval Štěpán Šebrle. Ve druhé polovině nekonečných 3:0 upravil Lukáš Matějka.

Pražané velmi rychle otevřeli skóre. Hned ve čtvrté minutě se k rohovému kopu postavil Jakub Hora. Jeho centr byl na malém vápně prodloužený Vondráškem a akrobatickým způsobům ho do sítě zakončil bosenský snajpr Mešanović.

Těsně před půlhodinou hry bylo skóre už 2:0. Jan Peterka ze své poloviny dlouhým pasem přesně našel Štěpána Šebrleho, který lobem překonal píseckého brankáře.

Chvíli na to si Pražané mohli navýšit své vedení. V přečíslení dvou na jednoho se řítili Šebrle a Mešanović, druhý jmenovaný stál v těsném ofsajdu. kvůli kterému nemohla být jeho další branka uznána. Následně se přes brankáře dostal také Ondřej Ullman, z úhlu však nenašel Mešanoviće.

Po změně stran jsme se třetí branky dočkali.

Celek z Julisky většinu času tlačil a svého soupeře nepouštěl do nebezpečných akcí. Skóre v prospěch Radových svěřenců mohl navýšit Filip Špatenka, jehož zakončení pouze orazítkovalo břevno. A tak se Dukla třetí branky dočkala až v samém závěru. Lukáš Matějka se v sedmaosmdesáté minutě jako první zorientoval v malém vápně soupeře a dorazil odražený balon za brankovou čáru.

Generálka před ligovou sezonou nás čeká už v sobotu. Od 18:00 se na Julisce utkáme se Slavií B. Vstupné je zdarma.