clanek-1

Dukla remizovala s Pardubicemi

03.07.2024, 17:00
Lázně Bohdaneč

FK Pardubice

1:1

(0:0)

Přípravné zápasy 2024/2025: A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Stejskal – Surzyn, Koukola, D. Šimek – Vacek, Juzvak (C), Míšek, Brdička, Stradins – Krobot, Zlatohlávek Náhradníci: Budinský – S. Šimek, Darmovzal, Mareš, Huf, Patrák, Solil, Appiah, Tischler, Chukwuebuka

Sestava hosté: Hruška (60. Spilka) - Vondrášek (60. Matoušek), Hašek (60. Jeřábek), Peterka (C) (60. Holiš), Doda (46. Ludvíček) - Ferreira (46. Vošnjak), Kozma (60. Barac), Hora (60. Ullman), Moulis (46. Douděra) – Matějka (60. Špatenka), Mešanović (60. Osuagwu)

  • Branky: 73. Huf - 75. Barac (PK)

Dukla remizovala ve svém třetím přátelském utkání letní přípravy s výběrem FK Pardubice. Diváci na stadionu v Lázních Bohdaneč dlouho čekali na úvodní branku. Skóre utkání nejprve otevřel východočeský útočník David Huf, zanedlouho srovnal z penalty na konečných 1:1 dukelský záložník Jakub Barac.

Početná divácká návštěva na stánku SK Lázně Bohdaneč, týmu, který v devadesátých letech hrál nejvyšší soutěž, viděla první poločas, jenž přinesl jen skromný počet vyložených šancí. Do té největší se po pár minutách hry dostal Maicol Ferreira. Šanci mu připravil zleva centrující Pavel Moulis, gólman Jan Stejskal neudržel míč a Ferreira se dostal do velké šance, kterou ovšem neproměnil.

Domácí vstoupili do utkání s vysokým presinkem, který dukelští několikrát úspěšně překonali přesnými nahrávkami a centry ze zadních řad. Častým distributorem dobře mířených pasů byl Jakub Hora, nejlepší hráč uplynulého ročníku F:NL.

V prvním poločase měla Dukla převahu na míči. Moulis si z levé strany často zbíhal za obrannou linii, v kombinaci ho doplňoval Masimiliano Doda. Útočné výpady soupeře nedělali hráčům Dukly větší problémy. Daniel Kozma společně s dvojicí středních obránců Dominikem Haškem a Janem Peterkovou bez větších problémů sbírali volné míče před vlastním vápnem.

Druhý poločas přinesl první branky

Začátek druhého poločasu se nesl v duchu toho prvního. Šancí poskrovnu, divácká obec alespoň mohla pozorovat obměny v sestavách na hřišti. Početnější změny provedli dukelští trenéři v 60. minutě, kdy na hřiště přišlo osm nových hráčů. Mezi nimi byl i gólman Daniel Spilka, dukelský odchovanec, který minulou sezónu hostoval ve Velvarech.

První gól zápasu přišel v 73. minutě, kdy se pardubický útočník David Huf dokázal uvolnit a prostřelil zmíněného brankáře Dukly. Odpověď Pražanů přišla vzápětí, kdy Jakub Barac v 75. minutě vybojoval a následně proměnil pokutový kop, 1:1.

Následná pasáž zápasu nepřinesla mnoho šancí. Filip Špatenka, dvacetiletý útočník Dukly, si vypracoval několik individuálních příležitostí či náznaků šance, ale žádná z nich neskončila ke zklamání fanoušků v sektoru hostí gólovou radostí.

Hodnocení trenéra

Pavel Medynský (FK Dukla Praha): V dnešním zápase jsme rozložili síly napříč celým hráčským kádrem, který máme v současné chvíli k dispozici. Někteří hráči odehráli první poločas, jiní šedesát minut a zbytek kádru nastoupil ve druhém poločase. V sobotním zápase s Chrudimí odehraje větší porci minut právě ta skupina, která nastoupila až v druhém poločase. Utkání bylo vyrovnané, větší počet šancí jsme měli po změně stran, kdy jsme si vytvořili tři nebo čtyři příležitosti s větším počtem hráčů v soupeřově vápně. Zápas splnil účel po fyzické, soubojové i taktické stránce. V lize si ale budeme potřebovat vytvářet větší počet šancí a častěji se dostávat do zakončení.

Co se týká letní přípravy, pondělkem jsme zakončili nejnáročnější část fyzické přípravy a zápasy v tomto týdnu využíváme ke sledování kvalitativního jednotlivých pozic. Příští týden nás čeká soustředění v Písku, kde budeme pilovat taktickou přípravu a standardní situace.