clanek-1

V domácím utkání jsme podlehli Slavii o jednu branku. Soupeř nám tak oplatil podzimní porážku

04.05.2024, 10:15
Libčice nad Vltavou

FK Dukla Praha

1:2

(0 : 1)

25. kolo, U19 - starší dorost A 2023/2024

SK Slavia Praha

Sestava domácí: Vácha – Kolský (75. Valentík), Pančev, Bárta, Prior – Lopatář (70. Sladovník), Babka (60. Regal), Šelicha, Kožený (60. Káža) – Uher (70. Váňa L.), Mikeš

Sestava hosté:

  • Branky: 75. Bárta – 44. Kohout, 63. Belžík
V prvním poločasu jsme dostali gól těsně před přestávkou, v 63. pak slávisté vedení navýšili. Nám se podařilo snížit brankou patnáct minut před koncem, vyrovnat jsme však již nedokázali.

Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a mohli jsme skórovat. Po Uherově průniku však dokázali hosté přihrávku gólovou přihrávku odvrátit. Na druhé straně naopak střela Kohouta z přední tyče těsně minula branku. O chvilku později Mikešova tečovaná střela skončila na tyči. V několika dalších příležitostech jsme nedokázali dořešit několik rychlých přechodů k výraznějšímu zakončení. Slávisté naopak vytěžili z minima šancí maximum. Na centr z levé strany si naskočil nikým nehlídaný Kohout a hlavou umístil míč k tyči. Druhý poločas byla Slavia výraznější. Nám se nedařilo podržet míč a dostali jsme se pod tlak. Z něj pramenila šance, kdy střelu Kouhouta vytáhl Vácha na tyč a Boledovič z úhlu na zadní tyči těsně minul. Druhý gól tak přinesla až dorážka Belžíka, který propálil zblízka Váchu. V dalším průběhu naši hru oživili střídající hráči. Gól v 75. minutě, kdy si Bárta naskočil na roh Regala a hlavou skóroval, vlil do naší hry ještě více energie. Vyrovnání měl na svých kopačkách střídající Váňa, kterého do velké šance uvolnil Mikeš. Střelu do protipohybu však brankář Rezek skvěle vyrazil. V závěru už šance nebyli ani na jedné straně a tak zápas skončil naší porážkou.

Po utkání trenér Tomáš Kulvajt řekl:

"Zápas byl pravdivým obrazem naší aktuální formy. Poctivá defenziva, ze které i tak pramení vždy nějaký nedoraz, který jsou soupeři na této úrovni schopni potrestat. Na druhé straně velmi slušná ofenziva, ze které jsme schopni si vytvořit i dobré šance. Těch však není tolik, kolik bychom potřebovali, protože v jejich řešení a proměňování máme velké rezervy a v klíčových momentech je nedokážeme využívat."