clanek-1

Postup v MOL Cupu řídili Douděra s Červenkou

06.09.2023, 17:00
U Průhonu, Praha 7

Loko Vltavín

0:3

(0:1)

2. kolo, MOL Cup 2023/24

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Štorc – Čejda, D. Matějka, Podzimek – Maione (61. Hruška), Jedlička, Tichý, Osmani – Tesař (76. Veselý), Michl, Sprinz

Sestava hosté:

Rada – Ullman, Hašek, Peterka, Hrubeš – Douděra (80. Hudec), Barac, Kozel (65. Fojt), Špatenka (65. Lehký), Šebrle (65. L. Matějka) - Červenka (80. Buchvaldek).

  • Branky: 31. Douděra, 50. Červenka, 66. Douděra, ŽK: 20. Tichý, 47. Jedlička, 50. Štorc, 83. Čejda – 44. Červenka, 88. Lehký, Rozhodčí: Ulrich – Vlček, Váňa, Střely na bránu: 4:5, Střely mimo: 2:2, Rohy: 3:3, Ofsajdy: 2:7, Fauly: 14:11.
V rámci druhého kola MOL Cupu jsme se představili na hřišti Loko Vltavín. Po opatrném úvodu padla první branka po půl hodině hry z nohy Martina Douděry. Po změně stran přidal navzdory tlaku domácích druhý přesný zásah Marek Červenka. Výhru Dukly zpečetil v šestašedesáté minutě druhou trefou v zápase Douděra.

Celek z Julisky se po Hostouni utkal s dalším týmem hrajícím v ČFL. Na rozdíl od předchozího kola se ale tentokrát žlutočervení nedostali v úvodu zápasu do vyložených šancí. Dukla dominovala v držení míče, největší příležitost k otevření skóre měl v šesté minutě Červenka. Kvůli ofsajdu jednoho ze spoluhráčů však nemohlo být jeho zakončení uznáno.

Po dvaadvaceti minutách hry se hnal Daniel Michl do pokutového území hostů. V první větší šanci v zápase se však ukopnul a tím pádem neohrozil brankáře Radu. Na druhé straně dopadla útočná snaha více povedeně. Domácí brankář nadvakrát nepřesně rozehrál, čímž se objevila šance pro Martina Douděru. Dukelský křídelník se trefil tvrdou ranou pod břevno Vltavína a otevřel skóre.

Těsně před poločasovou pauzou se mohli hosté dostat do dvoubrankového vedení. V přečíslení se ocitli Šebrle, Červenka a Douděra. Střelu posledního jmenovaného zákrokem zneškodnil brankář Štorc.

Po poločasové pauze měli v rozmezí dvou minut oba celky šanci na vstřelení branky. Zatímco domácí Jiří Tesař svojí tvrdou ranou jen nechal vyniknout Filipa Radu, na druhé straně dovedli hosté šanci až do úspěšného konce. Marek Červenka zpracoval přesnou přihrávku na hranici velkého vápna, a ačkoliv si Štorc sáhnul na tuto střelu, už proti její trajektorii nic nezmohl.

Vltavín v úvodu druhé půle navzdory obdržené brance přehrával svého soupeře. Ze svých šancí však nedokázal vytěžit touženou kontaktní branku. V šedesáté minutě se Enes Omari rozhodl ke střele, kterou mířil do šibenice, ale také proti této střele skvěle zasáhnul včerejší devětatřicetiletý oslavenec Rada. A tak zafungovalo pověstné pravidlo “nedáš – dostaneš”.

Nejprve sice Filip Lehký po Červenkově nahrávce pouze orazítkoval brankovou konstrukci svého soupeře, o ani ne šedesát vteřin později ale Dukla třetí branku nakonec vsítila. Do brankového území zelenobílých se dostal přesný centr, který Martin Douděra zakončil hlavičkou do sítě soupeře. Domácí brankář s tímto zakončením nemohl nic dělat.

Deset minut před koncem zachránil brankář týmu Loko Vltavín svůj tým skvělým zákrokem před dalším golem. Lukáš Matějka vystřelil jedovatou ránu, která se ale za záda brankáře nevešla. Dukla si tak před reprezentační pauzou připisuje další výhru a postupuje do dalšího kola národního poháru.

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla Praha): „Naším dnešním cílem byl postup do dalšího pohárového kola a to se nám povedlo, takže jsme rádi. Vltavín hraje třetí ligu a mezi druhou a třetí nejvyšší ligou není zase takový rozdíl. Prvních dvacet minut jsme měli zápas pod kontrolou a pak se nám povedlo vstřelit branku. Soupeř měl krátce nato dvě nebezpečné brejkové šance, které jsme ale naštěstí přečkali. Přesně na takové příležitosti třetiligové celky čekají, věděli jsme o tom a všechny situace si pohlídali. V následujících dnech nás čeká odpočinek a musíme i dotrénovat, abychom dobrali kondici, protože v posledních zápasech to nebylo z naší strany ono. V následujícím týdnu už začneme přípravu na venkovním utkání s Opavou." Petr Rada se v pozápasovém rozhovoru vyjádřil i výkonům hráčů z dukelského B-týmu, kteří v dresu prvního mužstva zasáhli do pohárového utkání s Vltavínem: „Filip Lehký a Jiří Hudec s námi trénuji dlouhodobě, oba tedy vědí, jak fungujeme. Radek Fojt se nám jeví velice dobře, utkání zvládnul, přestože nastoupil až v průběhu druhého poločasu. Jen nás mrzí, že jsme kvůli limitu pěti střídajících i naší taktice nemohli do zápasu nasadit ještě obránce Šimona Krejčího. Oba hráči s námi budou i nadále trénovat."