clanek-1

Po vítězství nad Pardubicemi jsme si připsali první tři body

12.08.2023, 10:15
AFK Libčice nad Vltavou

FK Dukla Praha

1:0

(1 : 0)

2. kolo, U19 - starší dorost A 2023/2024

FK Pardubice

Sestava domácí:

Váňa – Kolský, Pančev, Bárta, Valentík (86. Prior) - Svojsík, Lopatář, Svoboda (65. Uher), Sladovník (65. Laredo) – Conte (68. Špírek, Blokeš (86. Müller T.)

Sestava hosté:

  • Branky: 6. Sladovník (Svoboda, Valentík) ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Velmi cenné vítězství proti čtvrtému týmu loňské sezóny se zrodilo již v úvodu utkání, když skvělou přihrávku Svobody brankově zúročil Filip Sladovník

Úvodní šanci utkání měli hosté, Brož při rychlém brejku naštěstí minul. O chvilku později jsme se naopak prosadili brankově my. Valentík po zisku míče posunul na Svobodu, který kolmou přihrávkou našel Sladovníka. Ten se z hranice šestnáctky nemýlil a poslal nás do vedení. Hosté mohli o chvilku později vyrovnat po krátké malé domů Pančeva, střela však těsně minula břevno naší branky. My mohli naopak skóre navýšit Contem, který po nacvičeném rohu na zadní tyči těšně minul branku hostí. Druhý poločas byl velmi bojovný, hra byla často rozkouskovaná nepřesnostmi, fauly a standardními situacemi. Tu nejnebezpečnější jsme měli v 75. minutě my, Lopatářův roh však skončil na břevně, stejně jako sražená Müllerova přihrávka při našem brejku v závěru. I díky tomu skončil zápas našim jednobrankovým vítězstvím.

Hodnocení trenéra:

Hodnocení trenéra Tomáše Kulvajta:

"Pro nás velmi cenné vítězství po skvělém týmovém výkonu. Kluky velmi povzbudil vedoucí gól a přestože byl zápas spíše bojovný než pohledný, jednobrankové vedení kluky semklo a bylo na nich vidět, že si ho nechtějí nechat vzít. Základ jsme položili výrazně lepší defenzívou než v utkání s Olomoucí. Přesto jsme museli čelit na můj vkus přílišnému množství standardních situací, z nichž některé jsme darovali soupeři zbytečně. Na druhou stranu jsme je dokázali skvěle odbránit. V závěru při nás stála trochu smůla, když jsme dvakrát nastřelili břevno a nepřidali druhý pojišťovací gól. I tak jsme zvládli závěr velmi dobře. Věřím, že první vítězství v sezóně (včetně přípravných zápasů) vlije klukům do žil více sebevědomí a ve Zlíně zkusíme znovu bodovat."