clanek-1

Vítězství rezervního týmu Dukly Praha s SK Sparta Kolín v generálce na mistrovskou sezónu

29.07.2023, 10:15
SK Sparta Kolín

FK Kolín

1:3

(1 : 0)

Přípravné zápasy 2023/2024 B tým

FK Dukla Praha B

Sestava domácí:

Tůma - Štancl, Neuberg, Soukup, Hakl - Milec - Slavík, Čapek, Breda, Snížek - Veselý

Střídali: Soběslav, Šnajdr, Pelyak, Drobnyi, Koutský

Sestava hosté:

Štefan (46. Gothard) - Ulman, Kocman (46. Magdi), Krenciv (70. Bilstrup), Fojt - Hudec, Bačinský (46. Nikl), Buchvaldek (70. Grunnert) - Hrubeš (61. Hübl), Lehký (70. Novotný), M. Douděra (80. Placathos)

  • Branky: Čapek 10. min. - Magdi 47. min., Hübl 70. min., Novotný 73. min. , ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
V posledním přípravném zápase před započetím podzimní části mistrovských soutěží zvítězil rezervní tým FK Dukla Praha nad účastníkem ČFL, sk. B, SK Sparta Kolín, v Kolíně 1:3, po poločase 1:0. Na velmi dobře připraveném hřišti nastoupila proti sobě družstva hrající soutěž ČFL, kolínští zařazení do skupiny B a Dukla zařazená do skupiny A. Zajímavostí bylo, že za domácí nastoupili 3 hráči, kteří v dřívějších letech oblékali dres Dukly Praha: D. Breda, P. Čapek a V. Milec. B- tým Dukly poprvé v přípravných zápasech posílili hráči z kádru A-mužstva. Domácí tým dostal do vedení P. Čapek, Dukla otočila skóre ve druhé půli, když krátce po poločasové přestávce vyrovnal A. Magdi a v závěrečné dvacetiminutovce pak Dukla strhla vedení na svoji stranu, když střelci branek byli v 70. min. H. Hübl a v 73. min. J. Novotný. Pikantní je, že všichni tři střelci byli na hřišti gólově úspěšní krátce po vystřídání, A. Magdi po 2 minutách, H. Hübl po 10 minutách a J. Novotný po 3 minutách na hřišti.

Dukla začala aktivně a v 5. minutě zahrávala rohový kop, který ale domácí obrana odvrátila. První střela na branku v zápase směřovala z kopačky agilního M. Douděry, přízemní střelu domácí brankář Tůma kryl, stejně tomu bylo v 9. minutě po střele L. Buchvaldka z 20 metrů.

V 10. minutě ale domácí po rychlém protiútoku po přihrávce Hakla vsítili vedoucí gól P. Čapkem, 1:0.

V 15. min. domácí tým nastřel tyč Snížkem střelou z pravé spojky z 9 metrů.

Dukla poprvé vážněji ohrozila domácího brankáře v 17. minutě, kdy F. Lehký vyslal ostrou přízemní střelu z pravé spojky z 21 metrů, kterou Tůma stačil vyrazit.

V 35. min. střílel nebezpečně domácí záložník D. Breda z 22 m, J. Štefan v brance Dukly však byl připraven a střelu kryl.

Hned o minutu později si naběhl na oblouček za domácí stopery pohyblivý F. Lehký a střelou z voleje ze 16 metrů v gólové pozici domácí branku střelou s horní falší o půl metru přestřelil.

Když pak ve 44. minutě po samostatné akci se dostal až před brankáře Kolína rychlý M. Douděra, chyběla ke gólové radosti Dukly jen větší razance střely a proto i tentokrát byl úspěšnější domácí brankář Tůma.

Do poločasové přestávky tak šli spokojenější domácí s vedením 1:0.

Trenér Dukly, A. Majer udělal o poločase plánované prostřídání, kdy brankáře J. Štefana vystřídal L. Gothard a v poli Ch. Bačinského a A. Kocmana vystřídali Š. Nikl a A. Magdi.

Dukla začala druhý poločas zdařile, když hned ve 46. minutě střílel v gólové pozici z 11 metrů F. Lehký, ale jeho střelu stačil vykopnout z odkryté branky jeden z domácích obránců. To o minutu později, ve 47. min. po závaru byl úspěšnější čerstvý A. Magdi a střelou z 12 metrů prostřelil chumel hráčů před domácí brankou a vyrovnal na 1:1.

V 56. min. se dostal do brankové příležitosti F. Lehký po zatažení míče a přihrávce od M. Douděry, ale bez gólového efektu.

V 60. min. kryl domácí brankář Tůma střelu L. Buchvaldka z 18 metrů.

V 61. min. vystřídal J. Hrubeše v útoku Dukly H. Hübl.

V 64. min. se "vytáhl" L. Gothard v brance Dukly, když zlikvidoval střelu P. Čapka z gólové pozice z levé spojky ze 14 metrů.

V 70. min. se Dukla dostala do zaslouženého vedení po kombinační akci mezi J. Hudcem, A. Magdim a H. Hüblem, který akci zakončil gólovou střelou ze 13 metrů, 1:2.

V 71. min. brankář domácích stačil vyrazit na roh nebezpečnou střelu A. Magdiho z 22 metrů.

V 73. min. se opět radovala Dukla, když úspěšným střelcem byl čerstvě vystřídaný J. Novotný, jemuž přihrával A. Magdi, 1:3.

Na posledních deset minut pak vystřídal M. Douděru S. Placathos.

Když pak domácí si v 86. min. vytvořili svoji poslední brankovou příležitost v zápase, kdy po rohovém kopu hlavičkoval z bližšího malého vápna nad branku Dukly čerstvý hráč na hřišti Drobnyi, skončil přípravný zápas zaslouženým vítězstvím B- týmu Dukly 3:1.