clanek-1

Podzim jsme zakončili prohrou s Vyškovem

11.11.2023, 10:15
Drnovice

MFK Vyškov

2:0

(2:0)

16. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2023/24

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Stejskal – F. Štěpánek (80. Lahodný), Musa, Ab. Sylla – Ilko, Eneme, Mafwenta, Souaré – Kanakimana (88. Coulibaly), Metsoko (83. Vintr), Bayo (80. Diallo).

Sestava hosté:

Šťovíček – Vondrášek (46. Ullman), Holiš, Peterka, Ludvíček (78. M. Červenka) – Douděra, J. Jeřábek, Barac (46. Hudec), Moulis (46. Buchvaldek) – Špatenka (71. Zeronik), Matějka.

  • Branky: 25. Bayo, 39. F. Štěpánek, ŽK: 8. Eneme, 36. Ilko, 86. Musa – 15. Peterka, Rozhodčí: Všetečka – Hrabovský, Hádek, Střely na bránu: 5:5, Střely mimo: 9:5, Rohy: 3:5.
  • Diváci: 1211
Šestnácté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti sobě postavilo dva nejvýše postavené celky. Domácím vyšel úvodní poločas. Nejprve se po rohovém kopu prosadil Bayo, o pár minut později přidal další branku Štěpánek. Dukla tak podlehla Vyškovu 2:0.

V opatrném začátku měli více míč na svých kopačkách hráči domácího Vyškova, následně se do hry ale dostala také Dukla. V devatenácté minutě se odražený míč dostal k Romanu Holišovi, který zkusil z více než třiceti metrů vystřelit. Jeho zakončení skončilo jen pár centimetrů nad brankou.

O další tři minuty později se ve středu hřiště skvěle uvolnil Filip Špatenka, který před vápnem vystřelil. Brankář Stejskal si ale celou situaci bezpečně pohlídal. Navzdory zlepšenému výkonu hostí se ale nakonec jako první prosadil Vyškov.

Rohový kop v pětadvacáté minutě ve vzduchu tečoval Štěpánek a následně se míč odrazil k Metsokovi. Útočník z Toga v pádu předal Fahadu Bayovi, který razantní střelou procpal míč až do branky.

Vyškov se do poločasové pauzy dočkal ještě jedné branky. Kapitánu Filipu Štěpánkovi se na nerovném povrchu příhodně odrazil míč a zcela osamocen se dostal až před brankové území Pražanů. Zde se odhodlal ke střele, kterou odrazil od levé tyče Šťovíčka.

Skóre 2:0 po prvních pětačtyřiceti minutách platilo také proto, že pár minut před koncem úvodního dějství Šťovíček zneškodnil Mefwentův samostatný únik. Po změně stran měl největší příležitost na snížení v jednadevadesáté minutě Lukáš Buchvaldek, kterého ale skvělým zákrokem vytěsnil Stejskal.

Dukla tak zakončila podzimní část sezóny na druhém místě se čtyřbodovou ztrátou právě na Vyškov. Nyní následuje čtyřměsíční zimní pauza, jarní fáze ligy začne v březnu.

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla Praha): Z dnešní prohry jsem samozřejmě zklamaný. Do utkání jsme ale nevstoupili špatně, kdy jsme domácí v úvodu nepustili do žádné šance. Dařilo se nám dobře kombinovat a držet míč, ale utkání bohužel rozhodly naše individuální chyby. Do druhého poločasu jsme znovu vstoupili aktivně, ale soupeř stále hrozil z rychlých protiútoků. V závěru měl velkou šanci Buchvaldek, kterého ale domácí gólman dobře vychytal.