clanek-1

U14 vítězí opět s nulou

22.04.2023, 12:15
Ruzyně

FK Dukla Praha

5:0

(2 : 0)

19. kolo, U14 - starší žáci B 2022/2023

FK Viktoria Žižkov

Sestava domácí:

statistiky z utkání ZDE

Sestava hosté:

Další vítězství s čistým kontem zaznamenala naše U14, tentokrát v malém pražském derby s Viktorií Žižkov.

Výsledek utkání byl pro "Viktorku" až příliš krutý. Fyzicky velmi náročné utkání s nepříjemným soupeřem jsme zvládli opět s nulou vzadu, i když si hosté vytvořili více brankových příležitostí, než všichni ostatní soupeři v jarní části soutěže.

První divizní mistrovské utkání na ruzyňské trávě jsme zvládli a na jaře stále neinkasovali ani branku. V prvním poločase se hra hodně přelévala mezi oběma brankami a hra byla vcelku vyrovnaná. Hosté byli nebezpeční hlavně díky rychlým útočníkům, na které létal jeden míč za druhým. V průběhu poločasu jsme trochu ustoupili z vysokého presinku a cíleně uvolňovali domácím rozehrávku na krátko a až poté šlí do intenzivního napadání, z čehož jsme začínali získávat míče ve středu pole a byli více v jeho držení. Obě branky padly po zavření levé zadní tyče, čemuž předcházel výpad z pravé strany.

Úvod druhé půle nám příliš nevyšel a hosté si opět vytvořili několik zajímavých situací, kdy mohli vstřelit branku. Utkání se zlomilo po hodině hry, kdy jsme vstřelili třetí branku a soupeře jsme od té doby do ničeho nepustili. V zápase se nám příliš nedařila krátká rozehrávka a zbytečně velké množství míčů létalo přes naši záložní řadu.

Viktorce děkujeme za náročné utkání, které nám připravila.