clanek-1

Osmnáctka předvedla skvělý obrat

03.06.2023, 10:15
Slavoj Suchdol

FK Dukla Praha

4:3

(1 : 3)

29. kolo, U18 - starší dorost B 2022/2023

Teplice "B"

Sestava domácí:

Vácha  – Špírek, Vodrážka, Kolman, Kolský – Svoboda (K) (86´ Budař), Kulhavý, Uher (67´ Šimon) – Grunnet-Jensen (78´ Blecha), Blokeš (46´ Sladovník), Húbl (67´ Šalanský).

Sestava hosté:

Fialka  – Žorna (K), Balada (74´ Tran), Hrdlička, Stožický – Podaný, Polívka, Sedlák (74´ Holák), Hopi (58´ Kincl) – Tichý, Bernas.

  • Branky: 34´ Kulhavý, 54´ Sladovník, 68´ Grunnet-Jensen, 71´ Sladovník – 1´ Stožický, 13´ Sedlák, 19´ Stožický. , ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Téměř ztracené utkání s Teplicemi B dokázala naše osmnáctka otočit a dovést do vítězného konce.

Úvod utkání proti Teplicím patřil hostům. V první útočné akci zápasu se míč dostal ke Stožickému, který si s řešením nelámal hlavu a z 25 metrů zkusil své štěstí. Střela mu sedla náramně a Teplice se již v první minutě ujali vedení. Hosté nám svojí agresivní hrou bez míče dělali problémy a k vidění bylo mnoho nepřesností. Po jedné z těchto nepřesností (nepodařené odehrání míče na hraně vlastního pokutového území) se nám situace výrazně zkomplikovala ve 13. minutě. Sedlák byl jako první u vypadnutého míče, ten si posunul na levou nohu a krásným obstřelem navýšil vedení Teplic na 0:2. Z našeho pohledu děsivou dvacetiminutovku uzavřel opět Stožický. Přetažený rohový kop z prostoru zadní tyče vracel do pokutového území a k naší smůle míč našel cestu do sítě. Prohrávat po dvaceti minutách o tři branky je velká nepříjemnost, nicméně naši hráči nic nevzdali a s myšlenkou že zbývá hodně času zamířili za kontaktním gólem. Ve 24. minutě se zdálo, že štěstí se trochu usměje i na nás, když Blokeš výborným tlakem na rozehru hostů zblokoval odkop, který zamířil obloukem na bránu Teplic. Míč skončil bohužel jen na břevně, a tudíž stav zůstal beze změn. Malá úprava organizace hry, lepší pohyb bez míče a mírné stažení obrany hostů přispělo ke změně obrazu hry a podařilo se nám kontrolovat tempo.

Kýžený kontaktní gól přišel po skvěle zahraném rohovém kopu Svobody. Kulhavý si svým důrazem vytvořil prostor a umístěnou hlavičkou snížil stav zápasu na 1:3. Přes velkou snahu se nám do poločasu další branku přidat nepodařilo. Vstup do druhé půle nám vyšel výrazně lépe než ten první. Kvalitnější kombinační hra a výraznější přepínání po ztrátě míče zajistilo herní převahu. Po deseti minutách druhého poločasu míč získal na polovině hřiště Vodrážka, ten přihrál na Špírka, který kopem na 30 metrů přenesl těžiště na Sladovníka. Sladovník udělal kličku poslednímu obránci Teplic a nekompromisní střelou do šibenice snížil na 2:3. Hosté se snažili hrozit z protiútoků, větší příležitost si ale vytvořit nedokázali. V 68. minutě si skvělou prací tělem vytvořil příležitost Grunnet-Jensen, v pokutovém území Teplic si poradil s přehledem a křižnou střelou vyrovnal stav utkání. Dokonalý zvrat zařídil svým druhým gólem v zápase o tři minuty později Sladovník. Svoboda časovanou přihrávkou nad pokutové území hostů připravil střeleckou pozici, kterou Sladovník dokonalou střelou nártem do šibenice beze zbytku využil. Utkání se dohrávalo ve vysokých emocích, ale bez dalších branek a my se mohli radovat z velmi cenného vítězství. Děkujeme týmu Teplic za skvělé utkání a my se již připravujeme na poslední zápas sezóny proti Karlovým Varům.