clanek-1

Vysoké vítězství U18 s Neratovicemi

20.05.2023, 10:15
Slavoj Suchdol

FK Dukla Praha

7:0

(4 : 0)

27. kolo, U18 - starší dorost B 2022/2023

FK Spolana Neratovice

Sestava domácí:

Vácha  – Valentík, Kolman (53´ Blecha), Vodrážka, Šalanský (63´ Pešek) – Kulhavý, Svoboda (K), Laredo (72´ Špírek) – Sladovník (53´ Šimon), Blokeš (63´ Koller), Grunnet-Jensen.

Sestava hosté:

Korbelář  (24´ Uher) – Jašek, Janeba (K), Kosina (22´ Vanke), Přibyl – Sušil, Schnedorfler (46´ Roček), Křížek, Michalík (60´ Polák) – Bačinský, Banga (60´ Kadlec).

  • Branky: 4´ Svoboda (p), 27´ Blokeš, 31´ Blokeš, 35´ Laredo, 50´ Svoboda, 61´ Blokeš, 85´ Šimon ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Na vysokém vítězství se střelecky nejvíc podílel Blokeš, autor tří branek. Stínem utkání bylo zranění čtyř hráčů soupeře.

Do domácího utkání proti Neratovicím jsme vstoupili velmi dobře. Již ve 4. minutě jsme si vytvořili velkou příležitost k prvnímu gólu. Valentík skvěle potáhl míč až na kraj pokutového území hostů, skryl přihrávku na Sladovníka, kterého obránce hostí zastavil nedovoleným způsobem a rozhodčí správně nařídil pokutový kop. Svoboda tuto příležitost proměnil střelou do levé šibenice a poslal nás do vedení. Podpořeni brzkou brankou, naši hráči dominovali na míči a vytvářeli si další příležitosti. Hostům již tak náročný úvod zápasu ještě zkomplikovala vynucená brzká střídání důvodem zranění. Po odchodu Korbeláře z hrací plochy trvalo našemu týmu jen tři minuty, než nově příchozího brankáře Uhera poctivě přivítali. Sladovník vynikající průnikovou přihrávkou vyslal do samostatného úniku Blokeše, který se v těchto situacích momentálně nemýlí. Míč uklidil podél brankáře hostí a navýšil naše vedení na 2:0.

Blokeš se mohl za čtyři minuty radovat znovu, tentokrát využil výborné prodloužení Kolmana po rohu Lareda a díky svému důrazu dostal míč hlavou do sítě. Skvělý úsek hry potvrdil v 35. minutě Laredo. Centrovaný míč dokázala obrana Neratovic odhlavičkovat, Laredovo zakončení odraženého padajícího míče čistým nártem už nikoliv. Do kabin jsme šli s vedením čtyř branek.

Stejně jako v poločase prvním, i v tom druhém jsme výborně chytili úvodní minuty a byl to opět Svoboda, který trestal Neratovice. Krásná kombinační akce křídelním prostorem pokračovala přihrávkou na penaltu, Sladovník míč Svobodovi přistavil a tělem odblokoval obránce. Svoboda prostoru využil a tentokrát střelou do pravé šibenice navýšil naše vedení na 5:0. V utkání se nám podařilo přidat ještě dvě branky – Blokeš v 61. minutě završil svůj hattrick a v 85. minutě výborně hrající Šimon uzavřel skóre na konečných 7:0.

Děkujeme Neratovicím za utkání a nás čeká příprava na vedoucí tým soutěže – Ústí nad Labem.