clanek-1

U18 nadále vítězně

14.05.2023, 10:00
Braník

ABC Braník

0:5

(0 : 2)

26. kolo, U18 - starší dorost B 2022/2023

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sládek  – Hejduk D., Kučera, Karpov (K), Hucl – Parpel (55´ Benlalam), Hejduk O. (72´ Hrona), Vodička (72´ Stehlík), Moravec (72´ Šonka) - Hejduk P. (72´ Heger), Benda.

Sestava hosté:

Váňa  – Prior, Vodrážka (55´ Fantík), Kolman, Kolský (68´ Pešek) – Svoboda (46´ Laredo), Kožený (K), Babka – Špírek (55´ Sladovník), Blokeš, Koller (62´ Blecha).

  • Branky: 27´ Blokeš, 41´ Blokeš, 48´ Koller, 67´ Kožený, 90´ Blokeš ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Netradičně nedělní utkání naše osmnáctka zvládla a připisuje si desáté vítězství v řadě.

Utkání proti Braníku začalo poměrně klidným tempem na obou stranách. Především naši hráči se seznamovali s povrchem hřiště a k vidění bylo několik nepřesností. V 8. minutě se po první delší, pohledné útočné kombinaci dostal k zakončení hlavou z malého vápna Svoboda, bohužel pro nás trefil pouze dobře postaveného Sládka. Nižší intenzita našeho opětovného tlaku na míč po jeho ztrátě umožnila domácím vytvořit si pár slibně se rozjíždějících kombinací, výraznější šance ale k vidění nebyla. S přibývajícím časem jsme začali dominovat na míči a hra se odehrávala ve většině času na obranné polovině domácích.

Zvýšená intenzita hry nám přinesla odměnu v podobě první branky utkání ve 27. minutě. Kožený využil vyššího postavení domácí obrany a krásnou průnikovou přihrávkou vyslal do samostatného úniku Blokeše. Ten zachoval klid a situaci s přehledem vyřešil jemným lobem přes bezmocného Sládka. Vedení nás plně zklidnilo a naše herní převaha ještě vzrostla. Přes několik slibných příležitostí jsme však druhý gól dokázali přidat až ve 44. minutě. Babka zahrál přímý volný kop přetaženým centrem na zadní tyč, důrazný Kolský míč dokázal vrátit před prázdnou bránu, kde dobře postavený Blokeš navýšil naše vedení na 0:2.

Hlavní cíl do druhého poločasu – přidat co nejdříve třetí branku – se nám podařilo splnit již po třech minutách. Kožený svou druhou asistencí v utkání našel v pokutovém území domácích volného Kollera, který si míč převzal hrudníkem a uklidil jej k tyči. Třetí gól byl pro Braník výraznou ranou, ze které se už nedokázal do utkání vrátit. V 67. minutě se po rohovém kopu míč odrazil ke Koženému, jeho první střelu Sládek vyrazil, nicméně na pohotovou dorážku stejného hráče byl již krátký. V 90. minutě završil svůj hattrick Blokeš a stanovil konečné skóre na 0:5.

Braníku děkujeme za kvalitní utkání a my se již soustředíme na následující domácí zápas proti Neratovicím.