clanek-1

Z Roudnice veze naše U18 tři body

29.04.2023, 10:00
hř. Vědomice

SK Roudnice nad Labem

1:2

(0 : 1)

24. kolo, U18 - starší dorost B 2022/2023

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Škárka  – Kulhan, Náprstek, Kotrba (70´ Bidlo), Hrbáček (K) – Čížek, Kliment (78´ Fidler), Kafka, Marejka – Hotovec, Zezula (56´ Melichar).

Sestava hosté:

Vácha  – Špírek, Múller (86´ Fantík), Kolman, Pešek (46´ Kolský) – Laredo, Kulhavý, Šelicha (K) – Uher (63´ Šalanský), Koller (46´ Blecha), Sladovník.

  • Branky: 71´ Marejka - 34´ Uher, 86´ Šelicha ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Velice dramatické a kvalitní utkání rozhodla naše U18 čtyři minuty před koncem zápasu.

Domácí od úvodních minut měli problémy s naším napadáním jejich rozehry a k vidění bylo několik ztrát na vlastní polovině hřiště. Zápas jsme si chtěli, jako v minulém kole, otevřít brzkou brankou a již ve 3. minutě měl první velkou příležitost Šelicha. Zisk Lareda přetvořil Koller k přihrávce na Šelichu, který se ocitl sám na hraně pokutového území. Jeho přízemní střelu ale dokázal vyrazit na roh Škárka. O deset minut později se po narážečce s Šelichou dostal k zakončení z prostoru penalty Laredo, jeho pohotovou střelu bohužel opět skvělým zákrokem zneškodnil Škárka. Z následujícího rohu se k zakončení z malého vápna dostal Kulhavý, těžký volej do brány domácích ale usměrnit nedokázal a přestřelil. Brankář domácích se v tomto utkání rozhodně nenudil a v 18. minutě musel opět zasahovat. Tentokrát výborně zakombinoval Uher se Šelichou, který zakončoval levou nohou na přední tyč, Škárka nicméně opět svůj tým podržel jistým zákrokem. Roudnice se snažila hrozit dlouhými přihrávkami za naši obranu, větší příležitost si ale vytvořit nedokázala. Naši chlapci pokračovali v dobývání domácího bloku a úvodní branka visela ve vzduchu.

Ve 34. minutě utkání Roudnice zahrávala rohový kop, který naši chlapci dokázali ubránit. Odraženého míče se zmocnil Sladovník, který se uvolnil od svého obránce a přihrál na Lareda. Ten využil vysokého postavení domácích a plným sprintem naváděl míč vpřed. Krásnou přihrávkou šajtlí navázal hru na Uhera, který se osamocen řítil na Škárku. Svůj únik chladnokrevně zakončil střelou na zadní tyč a poslal nás do vedení 0:1. Jasnou příležitost na navýšení vedení měl před odchodem do kabin Koller, své setkání tváří v tvář domácímu brankáři ale neuspěl, a svou střelou jen těsně minul bližší tyč. Z dobrého prvního poločasu jsme jednoznačně měli vytěžit výraznější náskok a věděli jsme, že nás v poločase druhém nečeká nic jednoduchého.

Úvod druhých pětačtyřiceti minut plynule navázal na těch prvních. Dominovali jsme na míči a domácí jsme drželi na vlastní polovině. V 53. minutě mohl efektními nůžkami navýšit vedení Sladovník, jeho akrobatické zakončení směřující do sítě domácích ale vyrazil na roh Škárka. Roudnice využívala své ojedinělé výpady na naší obranou polovinu k pokusu o přímočaré zakončení. První střelu domácích v druhé poločase zaznamenal Kliment, v těžké pozici nad velkým vápnem nedokázal zamířit přesně a bránu minul. Hru jsme nicméně v převaze kontrolovali a věřili jsme v druhý gól. Ten skoro přišel v 60. minutě, kdy Uher v pokutovém území domácích dokázal přehodit Škárku, střela do prázdné brány se mu ale bohužel svezla po vnějším nártu a tudíž vedení nenavýšil. Domácí potvrdili pravidlo „nedáš, dostaneš“ v 71. minutě. Marejka pohotově zareagoval na tečovaný roh Hrbáčka a střelou pod břevno prostřelil bezmocného Váchu.

Naši hráči na vyrovnávací branku odpověděli navýšením úsilí a vrhli své síly do útoku. V 86. minutě Sladovník svou střelou na bránu Roudnice získal rohový kop, který rozehrál nakrátko s Laredem. Ten mu míč patičkou vrátil a vytvořil mu prostor na centr do pokutového území. Roudnice dokázala první míč odvrátit, nicméně míč odrazili k Šelichovi v prostoru zadní tyče, který nekompromisním volejem prostřelil Škárku a utkání definitivně rozhodl v náš prospěch.

Děkujeme Roudnici za dramatické a kvalitní utkání. Vítězství si vážíme a již se připravujeme na sobotní zápas proti týmu Vlašimi.