clanek-1

U18 porazila Litvínov

22.04.2023, 10:00
Slavoj Suchdol

FK Dukla Praha

4:0

(3 : 0)

23. kolo, U18 - starší dorost B 2022/2023

FK Litvínov

Sestava domácí:

Vácha  – Špírek (55´ Šalanský), Fantík, Vodrážka, Pešek (68´ Kolský) – Laredo (55´ Kulhavý), Maneval, Sladovník – Šimon (68´ Múller), Koller (79´ Rychlík), Blecha

Sestava hosté:

Habrdle  – Kupec, Nguyen (75´ Sokol), Vošáhlík, Peca – Kotalík J. (79´ Holý), Kotalík D (K), Krippner, Vokáč (46´ Mašek) – Vácha (79´ Schubada), Michna (71´ Pagáč)

  • Branky: 2´ Laredo, 29´ Sladovník, 36´ Koller, 59´ Fantík ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
O výsledku utkání rozhodl prakticky jeho první poločas, když DUKLA vstřelila tři krásné branky a ve druhé půli si své vedení již pohlídala.

Proti Litvínovu jsme očekávali náročné utkání. Hosté přijeli podpoření vítězstvím proti Teplicím v minulém kole a my se připravovali na dobývání kompaktního obranného bloku s hrozbou rychlých protiútoků. Do zápasu jsme vstoupili skvěle, neboť už v druhé minutě byla obrana hostí poprvé pokořena. Pešek dobrým postavením zachytil rozehru hostů, přihrávkou prvním dotykem našel na hraně velkého vápna Lareda, který po narážečce s Kollerem dokázal v pádu prostřelit Habrdleho. Vstřelená branka ještě podpořila naše sebevědomí a k vidění byl pohledný fotbal plný plynulých kombinací a různých útočných akcí našich chlapců. Hosté hrozili ze standardních situací, ale k nebezpečnému zakončení se nedostali. Ve 29. minutě si přímý trestný kop přibližně z 26 metrů od brány Litvínova postavil Sladovník. Míč trefil dokonale a překrásnou střelou přímo do šibenice navýšil naše vedení na 2:0. Výborný první poločas završil o 7 minut později Koller. Špírek se po kombinaci se Šimonem objevil v křídelním prostoru na útočné polovině hřiště, prosadil se přes obránce a poslal centr na prostor zadní tyče. Dobře postavený Blecha situaci vyřešil s přehledem, míč z prvního dotyku přistavil Kollerovi, který si po zpracování míče hrudníkem se svojí příležitostí poradil chladnokrevně a vstřelil třetí branku utkání. 

Do druhé půle jsme vstoupili s trochu nižší intenzitou hry než v půli první a Litvínov nás za to skoro potrestal. V 50. minutě Litvínov zahrával rohový kop a po následném závaru v malém pokutovém území Michna nastřelil břevno naší branky. Výrazné varování nás probralo, navýšili jsme koncentraci a rychlost hry a v 59. minutě jsme přidali důležitou čtvrtou branku. Rohový kop Sladovníka Habrdle jen vyrazil nad sebe, u odraženého míče byl jako první Fantík, který neměl problém míč do prázdné brány dotlačit.

Děkujeme Litvínovu za kvalitní utkání. Máme radost za sedmé vítězství v řadě a již se připravujeme na příští kolo proti Roudnici nad Labem.