clanek-1

U18 vítězí v České Lípě

01.04.2023, 10:00
UMT Městský stadion

Arsenal Česká Lípa

1:3

(0 : 0)

20. kolo, U18 - starší dorost B 2022/2023

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Kukucz  – Babic, Wendler, Štěrba, Krejčík – Šulc, Kucr, Rasel, Kříž, Šámal (77´ Webera) – Majerech

Sestava hosté:

Vácha  – Šalanský, Fantík (60´ Šimon), Kolman, Vodrážka, Špírek – Svoboda, Kožený (K) – Blecha (46´ Blokeš), Koller (46´ Uher).

  • Branky: 88´ Kříž - 81´ Blokeš, 84´ Sladovník, 90+2´ Blokeš, ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Po bezbrankovém poločase rozhodlo naše družstvo o svém vítězství v posledních deseti minutách utkání.

Do utkání proti České Lípě jsme chtěli vstoupit razantně, intenzivně a co nejdříve si zápas otevřít brankou. Od úvodních minut jsme byli dominantní v držení míče. Domácí po zisku přecházeli jednou, maximálně dvěma přihrávkami vpřed, ale ty byly často nepřesné a rychle opět ztráceli míč. Přes herní převahu jsme se celý první poločas potýkali s technickými chybami v útočné třetině hřiště a první větší příležitost tudíž přišla až ve 20. minutě. Únik Špírka po levém křídle vyústil v přesný přízemní centr na prostor penalty, Svoboda si dobrým dotykem míč připravil a jeho gólovou střelu srazil obránce domácích těsně vedle tyče. Domácí hrozili převážně ze standartních situací, s těmi si ale po celé utkání naše obrana věděla rady. Největší příležitost prvního poločasu měl v samostatném úniku na brankáře domácích Špírek, jeho zakončení nicméně Kukucz skvěle vyrazil na roh.

Do druhé půle jsme šli s vědomím, že udržení kvality v kombinaci ve finální třetině hřiště bude klíčové k odemknutí obranného bloku Lípy. Zároveň bylo nutné větší propojení ofenzivních hráčů, právě nedostatek naladění jeden na druhého nám zamezilo vytvořit si více jasných příležitostí. Již po čtyřech minutách se Svoboda po přihrávce lobem Koženého ocitl v pokutovém území domácích, Kukucz nicméně opět zasáhl skvěle. Svou šanci na vstřelení branky dostali i domácí. Po rychlém přechodu vpřed se před Váchou objevil Majerech, svou kličkou se naštěstí dostal do ostrého úhlu, ze kterého již nedokázal míč usměrnit do odkryté brány.

Našim hráčům se podařilo udržet emoce pod kontrolou a na začátku posledních deseti minut utkání se konečně dočkali vedoucí branky. Uher výborně vyvezl míč ze zhuštěného prostoru v křídle, poté přihrál na volného Sladovníka, který hru dotočil na nabíhající Blokeše. Vynikajícím prvním dotykem si Blokeš míč převzal a razantní střelou na zadní tyč prolomil blok domácích. Již za tři minuty jsme se po standartní situaci radovali podruhé, když Sladovník doklepl do brány Blokešovu přihrávku hlavou. Utkání se zdálo rozhodnuté, nicméně domácí se nechtěli vzdát. V 88. minutě jsme lacině ztratili míč v kombinaci na útočné polovině, Kříž si dobře naběhl za naši obranu a dokázal mezi nohama prostřelit Váchu. Poslední slovo nicméně patřilo nám. Blokeš dokonale využil vytažené postavení Lípy, která vrhla vše do útoku a po krásné přihrávce Uhera podruhé v utkání utíkal sám na Kukucze. Ani tentokrát se nemýlil a definitivně rozhodl o našem vítězství.

Domácí předvedli týmový, odhodlaný výkon a výsledek pro ně může být krutý, nicméně si zaslouženě odvážíme tři body. Je třeba abychom výrazně posunuli vpřed naši hru v útočné třetině hřiště a tyto zápasy otevřeli brankou dřív. Již se připravujeme na páteční utkání proti Benešovu.