clanek-1

Těsná prohra s Plzní

27.05.2023, 10:15
Juliska

FK Dukla Praha

1:2

(1 : 1)

28. kolo, U19 - starší dorost A 2022/2023

FC Viktoria Plzeň

Sestava domácí:

Váňa  – Špírek (70´ Šalanský), Múller, Kolman, Kolský – Laredo, Kožený (K), Svoboda (83´ Vodrážka) – Šimon (83´ Pešek), Blokeš (61´ Koller), Sladovník (70´ Blecha)

Sestava hosté:

Daněk  – Keltyčka T., Vach, Doubek, Suchý (87´ Keltyčka D.) – Štauber (87´ Kardoš), Kule, Lorincz, Novák (K) – Secký (36´ Panoš), Sivák (43´ Šmíd).

  • Branky: 39´ Svoboda (p. k.) - 22´ Keltyčka, 55´ Panoš ŽK: ČK: , Rozhodčí: .
Vzhledem k účasti naší devatenáctky na turnaji v Německu nasadila DUKLA do utkání hráče kategorie U18.

Vzhledem k účasti týmu U19 na turnaji v německém Plattenhardtu (kde obsadili výborné 3. místo) odehrálo domácí utkání proti FC Viktoria Plzeň mužstvo hráčů kategorie U18. Do utkání jsme vstoupili s dobrou energií a evidentní chutí hrát. Nepřesnost přihrávek ale znemožnila delší úsek kombinace a na míči byli více hosté. První rohový kop Plzně nabídl první zakončení zápasu, Suchý v těžké pozici ale o metr minul pravou tyč naší brány. Záhy poprvé zahrozili i naši hráči. Laredo vybojoval míč na půlící čáře hřiště, který potáhl, všiml si vyběhnutého Daňka a ze třiceti metrů zkusil své štěstí. Odvážný lob měl bohužel stejný osud jako první střela hostů, a tudíž zůstal stav beze změn. Nadějné úseky hry, kdy jsme dobře kombinovali a dostali se do útočné třetiny hřiště, nebyly zakončené dostatečně přesně a Plzeň ve 20. minutě trestala. Zbytečný faul nabídl hostům standartní situaci, kterou vyřešili výborně a po zpětné přihrávce hlavou na penaltu poslal Plzeň do vedení Keltyčka.

Reakce našich hráčů na inkasovanou branku byla příkladná. Postupně se lepšící kombinace při hře s míčem a velké úsilí a bojovnost při hře bez míče vyrovnalo hru a do konce prvního poločasu byl k vidění náš nejlepší úsek utkání. Ve 39. minutě důrazně vyvíjel tlak na rozehru Plzně Blokeš, Svoboda chytře přečetl vyvíjející se situaci, míč obránci vypíchl a mířil na bránu Daňka.

V pokutovém území hostů zasekl dobíhajícího obránce, který v pádu trefil Svobodovu nohu a rozhodčí nařídil pokutový kop. Sám faulovaný střelou do pravé šibenice penaltu proměnil a srovnal skóre utkání. Dobrý první poločas mohl překlopit na naši stranu ve 46. minutě Laredo, po zpětné přihrávce Blokeše ale zakončoval z hranice vápna kus nad bránu hostů.

Úvodní minuty druhé půle byly převážně ve znamení boje o střed hřiště. Nepřesnost na obou stranách zamezila vytvoření větší příležitosti a hra se přelévala z jedné půle na druhou. V 55. minutě Plzeň ukázala vysokou efektivitu a svou největší příležitost druhé půle nekompromisně proměnila. Podklouznutí Špírka v rohu hřiště na vlastní polovině nabídlo Keltyčkovi míč v dobré pozici, ten nahrál na penaltu volnému Panošovi, který poslal Plzeň opět do vedení. Přes velkou snahu se nám po zbytek utkání nedařilo být dostatečně nebezpeční. Hostující bránu ohrozil střelou ze střední vzdálenosti v 77. minutě Svoboda, Daněk ale dokázal jeho střelu vyrazit na břevno a další příležitost nepřišla.

Konečný výsledek 1:2 je pro nás zklamáním, utkání je pro nás ale skvělou zkušeností a hráči zasluhují za svůj výkon uznání. Gratulujeme Plzni k vítězství a my se již připravujeme na středeční zápas v Ústí nad Labem.