clanek-1

Z Olomouce si vezeme čtyřbrankovou porážku

06.05.2023, 11:00
areál Řepčín

SK Sigma Olomouc

4:1

(1 : 0)

25. kolo, U19 - starší dorost A 2022/2023

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Gothard – Krejčí, Kolman (58. Müller), Kocman, Prior (67. Špírek) – Šelicha, Kožený (58. Kulhavý), Shoya (63. Uher) – Mikeš, Bohatý (63. Magdi), Hübl

  • Branky: 38. a 52. Mikulenka, 50. Proniuk, 69. Špangr – 88. Jalovičor vlastní , ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Zápas se zlomil hned v úvodu druhého poločasu, když domácí proměnili penaltu a o chvilku později přidali třetí branku.

První poločas jsme odehráli velmi dobře. Domácí jsme nepustili do výraznější šance, sami jsme naopak chodili do rychlých přechodů. Ty se nám bohužel nepodařilo ani v jednom případě proměnit v branku. V 17. měl Bohatý skvělou možnost poslat nás do vedení, bohužel však nedokázal přehodit příliš vyběhnutého brankáře domácích. Při rychlém brejku mohl ve 40. Hübl skórovat, důsledný Cahel ho však dokázal na poslední chvíli zablokovat. Z protiútoku tak šli do vedení domácí, kteří naopak dohráli rychlý protiútok přesně. Hned v úvodu druhého poločasu měl dobrou šanci Bohatý, těsně však minul. O chvilku později domácí využili svou příležitost lépe. Po průnikové přihrávce do vápna byl Gothard u míče jako druhý a pádem pod nohy fauloval domácího útočníka Proniuka, který proměnil následný pokutový kop. Ještě hůře bylo o dvě minuty později, když se podruhé trefil Mikulenka a zvýšil na rozdíl třech branek. Dva inkasované góly námi otřásly, střídající hráči však přinesli do naší hry oživení. Po hrubce v rozehrávce jsme však nabídli domácím laciný čtvrtý gól. Na jejich zaslouženém vítězství nic nezměnila ani vlastní branka, kterou si domácí pod našim tlakem vstřelili v 88. nešťastným odkopem a nastřelením vlastního hráče, od kterého se míč dokutálel do sítě.

Hodnocení trenéra:

Trenér Tomáš Kulvajt po utkání řekl:

"Oproti zápasu s Budějovicemi jsme dnes vstoupili do utkání s velkým odhodláním a sebevědomě. Přestože měli domácí o něco více ze hry, my byli nebezpečnější. Mnohem přesněji jsme hráli po zisku míče chybělo málo, abychom se ujali vedení. V tomto však domácí prokázali větší individuální kvalitu, která se pak projevila hlavně v úvodu druhého poločasu, který jsme nezvládli. Za stavu 3:0 už pro nás bylo těžké zápas zvrátit. Abychom však byli úspěšní, musíme prokazovat v obou fázích hry mnohem vyšší kvalitu. Vlastní branka domácích tak byla odměnou pouze za naše úsilí."