clanek-1

Devítizápasovou vítěznou šňůru Baníku jsme přetrhnout nedokázali a v Ostravě prohráli 3:0

22.04.2023, 13:00
areál Vista

FC Baník Ostrava

3:0

(1 : 0)

23. kolo, U19 - starší dorost A 2022/2023

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Gothard – Krejčí, Kolman (46. Bohatý), Kocman, Škoch, Prior – Šelicha, Kulhavý (60. Atsuta), Kožený – Mikeš (75. Pokorný), Uher (60. Uher

  • Branky: 41. Musil, 74. Slipchenko, 89. Tarasenko ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Na skvěle připraveném trávníku sportovního centra Vista jsme podlehli domácím, kteří se vezou na vítězné vlně. Vzhledem k průběhu utkání bylo vítězství Baníku zasloužené.

V prvním poločasu jsme byli pasivnějším týmem a nedokázali jsme až na pár výjimek silněji držet míč. Na druhou stranu se nám nárazově dařily rychlé kontry, které jsme však nedokázali ve větší míře dotáhnout. Naší největší šancí byla možnost Mikeše, který si naběhl za obranu domácích. V dobré příležitosti však zakončení prováhal. Domácí měli územní převahu i množství zakončení i standardních situací. Všechny jsme dokázali ubránit až na tu poslední prvního poločasu. Po na krátko rozehraném rohu se po individuální akci Diviše prosadil na zadní tyči Musil. Do druhého poločasu jsme vstoupili odvážněji a obraz hry se vyrovnal. Skvělou možnost na vyrovnání jsme měli v 65. minutě. Atsuta však v po pěkné akci pálil pouze do břevna. Domácí naopak svou následnou šanci využili, když po naší nepřesnosti dohráli rychlý protiútok až do gólového zakončení. V závěru pak přidali ještě třetí branku a připsali si desáté vítězství v řadě.

Hodnocení trenéra:

Po utkání trenér Tomáš Kulvajt řekl:

"První poločas jsme měli problém v organizaci naší defenzívy a hlavně silná levá strana soupeře nám dělala problémy. Přesto jsme dokázali všechny šance soupeře slušně odbránit. O to víc mrzí inkasovaná branka po rozehraném rohovém kopu, které o několik minut dříve předcházela naše velká šance ze hry. Filip Mikeš však v dobré možnosti nedokázal přesně zakončit. Do druhého poločasu jsme upravili rozestavení a srovnali se v organizaci obranné fáze. Obraz hry se vyrovnal a my byli domácím vyrovnaným soupeřem. Bohužel se nám nepodařilo vyrovnat ani Petrem Bohatým ani Shoyou, který nastřelil břevno. O vítězství tak paradoxně rozhodla naše hrubka v rozehrávce při pasáži hry, kde jsme hráli velmi dobře. To bylo pochopitelně zlomové. Branka v závěru již nic neřešila, i když pochopitelně mrzí. Je však třeba objektivně říci, že z celkového pohledu byl Baník lepším týmem a vyhrál zaslouženě. My tak můžeme jejich hráčům a trenérům jen poblahopřát k prodloužení jejich zajímavé vítězné série."