clanek-1

U 18 vítězí nad Meteorem

11.03.2023, 10:15
UMT Juliska

FK Dukla Praha

2:0

(2 : 0)

17. kolo, U18 - starší dorost B 2022/2023

Meteor Praha

Sestava domácí:

Váňa  – Prior, Kolman, Babka, Kolský, Šalanský (61´ Pešek) – Svoboda, Kožený (K), Laredo (75´ Špírek) – Grunnet-Jensen (46´ Blecha), Blokeš (61´ Koller).

Sestava hosté:

Petřík  – Veselý, Iliev, Kincl, Job (46´ Nykl) – Kaneshev (61´ Cerman), Oswald, Dvořák (K), Negru (72´ Vlček) - Haluza (46´ Bulvynskyi), Makailov.

  • Branky: 22´ Blokeš, 44´Kožený ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Po přesvědčivém výkonu se U18 vrátila na vítěznou vlnu. Dvěma brankami již v prvním poločase rozhodla o svém vítězství.

Utkání 17. kola hrané na Julisce přineslo střetnutí s týmem Meteoru. Hosté, známí svým přímočarým pojetím hry, přijeli s odhodlaným kádrem a vírou v dobrý výsledek. Vzhledem k specifikám domácího hřiště jsme počítali s minimálním prostorem a potřebou kvalitní, plynulé hry bez jednoduchých ztrát (především ve středu hřiště) vedoucí k možným protiútokům.

První poločas byl celkově v rukou našich chlapců. Již ve druhé minutě si Grunnet-Jensen naběhl za obranu soupeře a po dobré přihrávce Priora hledal v pokutovém území nebezpečně spoluhráče, bohužel zatím bez úspěchu. Ve 13. min vyslal pohotovou přihrávkou do samostatného úniku na bránu Meteoru Lareda, ten svým lobem ale bohužel o kousek přestřelil. Již o deset minut později jsme se ale mohli radovat. Blokeš dobrým postavením získal míč na hranici velkého vápna, hrudí si připravil zakončení a nekompromisní křižnou střelou otevřel skóre. Ten samý hráč mohl ve 42. navýšit vedení, nicméně v souboji s brankářem hostí z prostoru pokutového území, minul. Následně Meteor rozehrál výjimečně nakrátko od vlastní brány, přihrávku brankáře zachytil Laredo a míč posunul na Koženého. Kožený na hranici vápna zachoval klidnou hlavu, zasekl posledního obránce hostů a prudkou střelou zamířil přesně k levé tyči. Do šaten jsme šli s dvoubrankovým vedením.

Druhý poločas nabídl o něco méně bohatý fotbal na příležitosti. Ty, které jsme si vytvořili, se nám bohužel proměnit nepodařilo. Meteor měl po celé utkání problém s proniknutím do/za naší obranou řadu, která předvedla bezchybný výkon. Máme radost za vítězství s čistým kontem proti kvalitnímu soupeři a již se soustředíme na sobotní utkání na hřišti Mostu.