clanek-1

Přesvědčivá výhra v Jihlavě. Neporažení jsme už 10 utkání v řadě

18.02.2023, 11:00

FC Vysočina Jihlava

1:4

(0:2)

Přípravné zápasy 2022/2023 A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Jágrik – Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina – Tureček (74. Shudeiwa), Vítek (60. Šancl) – Křivánek (60. Ogiomade), Selnar, Fila (60. Záhradnik) – Araujo-Wilson (74. Tall). Náhradníci: Trešl – Irodotos, Franěk, Křehlík.

Sestava hosté:

Rada – Ullman, Piroch (65.Krch), Peterka, Zapletal (45. Holiš) – Hrubeš (65. Moulis), Barac, Havelka, Šebrle (65. Buchvaldek), Kozel (65. Hudec) – Špatenka (65. Lehký)

  • Branky: 71. Ogiomade – 3. Kozel, 35. Špatenka (pen.), 87. Krch, 90. Holiš, Rozhodčí: Raplík – Hurych, Líkař.
Předposledním přípravným utkáním pro nás byl duel v JIhlavě. Vedení jsme se chopili už ve 3. minutě, postupně ho navyšovali a nakonec jsme po zásluze vyhráli 4:1. V přípravě jsme tak stále neprohráli a celkově jsme už posledních deset zápasů nepoznali, jaké je to prohrát. Tato série trvá od ligového zápasu s Opavou.

I když do Jihlavy neodjel třeba nejlepší střelec Dukly Lukáš Matějka, v utkání plném šancí to nebylo zas tolik znát a dočkali jsme se mnoho gólů.

Už ve 3. minutě vznikla na levé straně rychlá akce Dukly, míč se dostal k Davidu Kozlovi, který z blízka neměl nejmenší problém zakončit do nepokrytého prostoru v jihlavské brance. Chvilku po něm byl kousek od dalšího gólu Havelka,  jeho střela měla dobrý směr, ale míč nakonec proletěl těsně kolem jihlavské tyče. Dukla si v prvních 25 minutách vypracovala mnoho dobrých šancí a dál tak v utkáních potvrzuje, že se zakládáním útočných akcí tým problém nemá. K smůle hráčů a příznivců Dukly, kromě akce ze 3. minuty žádná další akce nebyla během úvodních pětadvaceti minut úspěšně zakončená. 

Druhé branky utkání jsme se tak dočkali ve 35. minutě. Domácí Peřina ve vápně nedovoleně zasáhl jednoho z pronikajících hráčů Dukly a sudí Raplík tak nařídil penaltový kop. Míč na puntík si postavil Filip Špatenka a s velkým přehledem zvýšil na dvougólový rozdíl. 

Pár okamžiků před hvizdem ukončujícím první půli se do slibné akce dostal Ullman. Jeho střelecký pokus se ale nakonec ukázal jako příliš vysoký.

V utkání s Jihlavou nám vycházelo to, s čím jsme měli v podzimní části sezóny velké problémy - tedy úvody poločasů. Do první půle jsme vstoupili rychlým gólem Kozla a po začátku druhé půle nechybělo mnoho, aby technická střela Havelky v 46. minutě také skončila v síti. V 65. minutě došlo k prostřídání pěti hráčů a i obměněná sestava o sobě dala velmi rychle vědět. Na Peterkovu hlavičku ze začátku 69. minuty vytáhl domácí brankář Jágrik dobrý zákrok. 

O dvě minuty později se prosadila i domácí Jihlava. Peřina poslal do našeho vápna přesný centr a Ogiomade touto příležitostí nemohl pohrdnout a sklepl balón do naší brány.

Domácí defenziva ale při našem rohovém kopu neuhlídala Daniela Krcha, který hlavou zvýšil na 3:1 a vrátil nám zpět dvoubrankové vedení.

V posledních vteřinách přípravného duelu zvýšil na konečných 4:1 obránce Roman Holiš.


Hodnocení trenéra:

Jiří Vágner (FK Dukla): Utkání bylo docela kvalitní, zvlášť v první půli. Šli jsme brzo do vedení, do nějaké 25. minuty jsme mohli přidat i další góly. Nedařila se nám koncovka, na to finále se musíme zaměřit. Na konci utkání jsme Jihlavu hodně zbytečně pustili do snížení, měli tam pak i další šance. Pojistili jsme to dvěma góly, ale musíme si příště více pohlídat i samotný průběh zápasu, abychom nespoléhali na to, že to nějak dohrajeme. Když si to pohlídáme, můžeme to utkání dohrát tak kvalitně, jako jsme do něj vstoupili. Dnes se nám vydařil právě ten úvod, dobře jsme drželi prostor a vzájemně jsme se doplňovali. Za týden nás čeká poslední přípravný zápas s Táborskem, už dnes hráli někteří hráči větší část zápasu. Na to navážeme i v příštím zápase a pak už zase půjdeme v lize na ostro.