clanek-1

Vítězná tečka za soustředěním v Písku. Dukla vstřelila pět gólů

21.01.2023, 10:15

FC Písek

1:5

(1:4)

Přípravné zápasy 2022/2023 A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Lukeš - Vokurka, Novák, Němeček, Bicenc, Kalousek, Voráček, Kotrba, Hendrych, Kynkor, Štěch

Sestava hosté:

1. poločas: Čtvrtečka - Ullman, Piroch, Peterka, Hrubeš - Buchvaldek, Barac, Havelka, Špatenka, Moulis - Matějka

2. poločas: Čtvrtečka - Douděra, Piroch, Holiš, Zapletal - Uhlíř, Hudec, Kozel, Lehký, Hodek - Červenka

  • Branky: , 33. Bicens - 21. Špatenka, 26. a 41. Buchvaldek, 30. Moulis, 81. Červenka Rozhodčí: Hocek - Pečenka, Kotalík.
Vyvrcholením soustředění na jihu Čech mělo být utkání s místním FC Písek, které se konalo v den odjezdu našeho týmu zpět do Prahy. Naši hráči chtěli ukázat, že v Písku proběhla důkladná příprava po všech stranách. Výsledkem utkání je tak naše vítězství 5:1.

Ve druhém přípravném utkání v roce 2023 jsme nastoupili proti domácímu celku FC Písek, tedy proti týmu, který je momentálně na 9. místě v ČFL ve skupině A. 

První minuty byly od obou týmů spíše zahřívací, branky jsme se dočkali ve 21. minutě. Teprve 18letý Filip Špatenka se nejlépe zorientoval v prostoru před vápnem a po několika sražených střelách uklidil odražený míč bezpečně za záda píseckého brankáře. 

O pět minut později šla Dukla do dvougólového vedení, když si po úniku Lukáše Buchvaldka po pravé straně míč srazil krajní obránce domácího mužstva do vlastní brány. Na 3:0 zvyšoval ve 30. minutě přízemní střelou do rohu Pavel Moulis, který zakončil z pohledu Dukly velmi úrodnou desetiminutovku

Za domácí ve 33. minutě zareagoval po dobré akci Ondřej Bicens, poslední slovo v první půli si ale vzal Lukáš Buchvaldek. 4 minuty před poločasovým hvizdem se ocitl na konci pěkné akce a přesnou trefou vrátil Dukle tříbrankové vedení. 

Ve druhém poločase už gólové hody nepokračovaly. Za Duklu nastoupili s výjimkou brankáře Jana Čtvrtečky a obránce Jiřího Pirocha noví hráči, kteří také potřebovali pár minut na to, aby se v několikastupňovém mrazu dostali do správné teploty. I hráči v červenožlutých dresech, kteří nastoupili v druhé půli si vypracovali několik slibných příležitostí a těžili zejména z velmi dobré přechodové fáze. V síti ale nakonec skončila jen akce na jejímž konci se ocitl Marek Červenka, který stál v rozhodující moment na správném místě a po perfektní nahrávce z pravé strany bez zaváhání zakončil do poloodkryté branky jihočeského týmu. 

Přípravným zápasem s FC Písek bylo zakončeno naše soustředění v Písku. Nejbližším zápasem našeho A-týmu je utkání 28. ledna na pražském Strahově, kde se utkáme s B-týmem Sparty. Výkop je určen na 12:00.

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla Praha): Dnešní utkání nám ukázalo, že je potřeba běhat, abychom soustředění zakončili tak, jak se patří. Myslím, že z tohohle pohledu jsme si to splnili. Vyhráli jsme, jsme rádi. Během celého soustředění nám přálo počasí, nebyl ani sníh. Příprava ve druhé lize je abnormálně dlouhá, takže to nemůžeme moc přepálit, protože ještě je před námi dlouhá doba do začátku ligy. Se zdejším zázemím jsem byl velmi spokojený, všechno co zde bylo, jsme využili.