clanek-1

Napoprvé vítězně. Dukla přehrála Příbram

18.01.2023, 10:30
Písek

FK Dukla Praha

3:1

(1:1)

Přípravné zápasy 2022/2023 A tým

FK Příbram

Sestava domácí:

1. Pol.: Šťovíček - Douděra, Piroch, Holiš, Zapletal - Moulis, Kozel, Uhlíř, Lehký - Červenka, Hodek

2. Pol.: Štovíček - Ullman, Peterka, Holiš, Zapletal - Hudec, Hrubeš, Buchvaldek, Barac - Hodek, Matějka

Sestava hosté:

Smrkovský - Dudl, Jeřábek, Osmančík, Surmaj, Vokřínek, Langhamer, Belej, Lisý, Fišl, Schindler

  • Branky: 42. Holiš, 56. Buchvaldek, 63. Peterka - 44. Surmaj, Rozhodčí: Rejžek - Matyš, Toucha.
V Písku jsme se v 42. minutě dostali do vedení, hosté ale ještě před poločasovou přestávkou vyrovnali. V druhé půli už ale šlo o jednoznačnou záležitost, dva přesné zásahy znamenaly naše vítězství.

Oba týmy do utkání vstoupili aktivně. Na hostující Příbrami bylo v úvodních minutách znát, že v lednu už jeden zápas absolvovali (prohra s 0:3 Pardubicemi). Postupem času se ale síly na hřišti vyrovnaly z čehož pramenila i první branka utkání.

Roman Holiš po rohovém kopu vyskočil nejvýše a s přehledem poslal míč do příbramské branky. Radost hráčů Dukly ale netrvala příliš dlouho. Jen o dvě minuty později vyrovnal po obtočení se kolem našeho bránícího hráče David Surmaj. 

Do druhé půle nastoupily do utkání jiné jedenáctky. Hra Příbrami už nepůsobila tak organizovaně, naše hra byla naopak nadále aktivní. Po rychlém úniku po levé straně poslal do vápna přízemní centr Lukáš Buchvaldek, k smůle příbramských hráčů jeden z jejich defenzivních hráčů tečoval míč tak, že tím balón poslal nechytatelně na bližší tyč. Branka ale pramenila z velmi dobré přechodové fáze kolem středového kruhu.

Poslední změnu skóre určil kapitán Jan Peterka, i on dokázal na zadní tyči hlavičkou uklidit balón do sítě mimo dosah gólmana Smrkovského.

Dukla tak první přípravný zápas v roce 2023 ovládla, v sobotu 21. ledna odehrajeme v Písku utkání s domácím FC Písek, začátek v 10:15.