clanek-1

V druhém pohárovém utkání jsme vstřelili opět 3 góly

14.09.2022, 16:30

SK Libčany

1:3

(0:1)

2. kolo, MOL Cup 2022/2023

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Rolejček (46. Tošovský) – Buriánek (75. Bořke), Semerák, Holubec, Václavíček, Voda – Čihák (86. Hůlka), Chromek (C), Mokrý (75. Peš), Houdek – Hofman (79. Kocour)

Sestava hosté:

Čtvrtečka – Ullman (83. Konan), Matoušek, Holiš, Hrubeš – Havelka (60. Uhlíř), Barac, Kim, Moulis (78. Hodek), Buchvaldek (C) (60. Šebrle) – Huf (78. Adediran)

  • Branky: 72. Hofman – 40. Holiš, 71. Matoušek, 79. Šebrle, ŽK: 67. Matoušek, Rozhodčí: Opočenský – Vlček, Vyhnanovský, Střely na bránu: 2:6, Střely mimo: 0:11, Rohy: 0:11, Ofsajdy: 1:2, Fauly: 7:4.
V zápase s Libčany jsme se poprvé prosadili ve 40. minutě zásluhou Romana Holiše. Vedení po pauze na 2:0 navýšil Filip Matoušek, a i když se soupeři také podařilo skórovat, tečku za utkáním napsal třetí trefou Dukly Štěpán Šebrle.

Dukla Praha se v rámci svého druhého vystoupení v MOL Cupu představila na hřišti východočeských Libčan, které hrají krajský přebor. Stejně jako v prvním pohárovém zápase proti Hostouni, i nyní jsme dokázali třikrát skórovat, a zajistili si tím postup do další fáze národního poháru.

Hned po vstupu do utkání se Dukla usadila na polovině soupeře a většinu poločasu se jí dařilo tlak držet. V prvním dějství nepustila soupeře k jediné střele. Produktivita žluto-červených však byla horší.

První nebezpečnější šanci Dukly měl v 16. minutě Pavel Moulis, který se dostal do zakončení po rychlém útoku Lukáše Buchvaldka. Ale jeden z domácích obránců skvělým zákrokem u pravé tyči překazil Dukle velmi nadějnou akci.

Ve 21. minutě napřáhl před vápnem Filip Havelka, jeho střela skončila těsně vedle pravé tyče, tlak Dukly sílil. O deset minut později Pražané zahrozili několika velkými šancemi po sobě. Nejprve ve 31. minutě Moulis střílel pouze na připraveného brankáře Jana Rolejčka, o minutu později zahrozil Kim Seung Bin z levé strany, ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi domácího celku.

Na první gól si tak museli fanoušci počkat až do 40. minuty. Kim se dostal za obranu domácích, prošel i přes brankáře Rolejčku a po nahrávce Davidu Hufovi, jehož střelu tečoval jeden z domácích hráčů, měla Dukla výhodu rohového kopu. Po centru se ve vápně nejlépe zorientoval Roman Holiš, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě a poslal Pražany do vedení.

V druhém poločase se domácí Libčany dostávaly více k míči, Dukla zdaleka nestřílela tolik, jako v prvním dějství a také počet velkých šancí klesal.

Čekání na druhý gól ukončil až v 70. minutě Filip Matoušek, který napřáhl z dálky a svou ránu umístil k levé tyči branky Matěje Tošovského. Přímo po rozehrávce z obdržené branky se však do samostatného úniku dostal domácí Michael Hofman, který překonal brankáře Čtvrtečku a během pár vteřin bylo skóre opět o gól, 1:2.

Pojistku a zklidnění pro Duklu přinesl v 79. minutě střídající Štěpán Šebrle, jehož střela z vnitra vápna překonala domácího brankáře a upravila skóre na konečných 1:3.

Duklu čeká příští zápas již tento víkend. V neděli 18. 9. se Pražané představí v Olomouci proti “B” týmu Sigmy.

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla): 

Byl to klasický pohárový zápas. Domácí byli plní odhodlání, bránili a moc nevystupovali. My jsme jim naší branku darovali. Jen jsme tam stáli a koukali, co se děje. Soupeř ani nechtěl moc hrát dopředu, chtěl to všechno odbránit. My jsme si to hodně komplikovali sami, myslím, že jsme ani jednou nevystřelili ze střední vzdálenosti. Až ta druhá branka, dobrý pokus a hned to tam spadlo. Snažili jsme se častokrát zbytečně obejít tři hráče, místo toho, abychom zkusili z dálky vystřelit. V první půli jsme mohli hrát situaci dvakrát do prázdné a místo toho jsme ještě hledali lépe postaveného hráče. Ale jediné, o co šlo, byl postup. Všichni si myslí, že proti týmu z krajského přeboru bychom měli vyhrát o 7 nebo o 8 gólů. Pohár je ale zkrátka specifická soutěž, i v Německu vypadávají bundesligové týmy s týmy ze třetí, čtvrté ligy. Nepřijeli jsme sem v plné sestavě, někteří hráči kvůli našemu hustému programu zůstali doma.