clanek-1

Vítězství proti České Lípě se zrodilo až v závěru

31.08.2022, 10:15
Ruzyně

FK Dukla Praha

2:0

(0 : 0)

12. kolo, U15 - starší žáci A 2022/2023

Arsenal Česká Lípa

Sestava domácí:

Hladík – Čurda, Novák, Kuntoš, Syneček (41. Zavadil) – Tvrdý, Slabý, Sixta (62. Herálecký) – Drašnar, Ford, Hovadík (41. Kindl)

Sestava hosté:

Procházka - Bureš, Doňar, Paulus, Jantač (78. Bednář), Bilko, Eder, Lexa, Antoš, Bartoš (78. Sláma), Vrána

  • Branky: 78. Tvrdý, 80. Slabý ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Utkání s nováčkem soutěže bylo napínavé až do konce.

Utkání očima hráčů Matyáše Tvrdého a Ivana Slabého: Hned ze začátku bylo znát, že soupeř chtěl přijít do divize nebezpečný a bojovat od začátku až do konce. Byli velice fyzicky vyspělí a v soubojích tvrdí, tím pádem se nám špatně hrálo na balónu. Přizpůsobili jsme se jejich hře nákopům, protože si nás velice dobře hlídali a dostupovali. Rozhodčí dal soupeři ve 20. minutě žlutou kartu, tím dal najevo, že hru bude řídit, ale tvrdost se z obou stran nezmírnila. I přes to jsme první poločas dominovali, ale neproměnili jsme gólové šance, které by nám zajistili klid později do zápasu. Jakub Zavadil po svém střídání hned ze začátku trefil břevno, měli jsme další šance, které se nám nepodařilo proměnit. Soupeř hrál velmi tvrdě a bojovně, takže byl stav dlouho 0:0, málem jsme ale dostali gól, ale Taylor Ford vykopnul míč z brankové čáry. Pak přišly dvě fantastické poslední minuty druhé půle. Nejprve Kubis dlouhým balónem našel Matyho, který jemnou tečí obstřelil špatně vyběhnuvšího brankáře. Hned po rozehrávce soupeře byla u našeho vápna sporná situace o tom, jestli hrál Taylor rukou. Rozhodčí rozhodl v náš prospěch a soupeř kopal pouze roh. Z něj míč propadl k Ivanovi, který ho dvěma hlavičkami vyvezl z vápna nahrál Zavovi, který mu přihrávku vrátil a Ivan dal křižnou střelou gól. Za oslavu svých gólů, při které oba střelci sundali dres dostali žlutou kartu.

Hodnocení trenéra:

TrenérPavel Papež po zápase řekl: „Utkání s nováčkem soutěže bylo napínavé až do konce. Hosté byli fyzicky silnější, dobře organizování, a hlavně nebezpeční v rychlém protiútoku. První poločas byl vyrovnaný se spoustou soubojů, které vyhovovali Lípě. I přesto jsme se dostali do slibných příležitosti, ale slabá koncovka nebo výborně chytající brankář nás do vedení nepustil. Ve druhém poločase už tomu bylo jinak. Měli jsme více míč v držení a dostávali jsme si více za obranu soupeře, ale stále pořád ne a ne se dostat včas do přesné koncovky. Při snaze utkání rozhodnout se pro soupeře otvírala vrátka na rychlé útoky. Při jednom takovém jsme se štěstím vykopávali míč z prázdné branky. Síla a snaha uspět se vyplatila v závěru utkání, kdy jsme skórovali v závěru zápasu v rozmezí dvou minut. Radost kluků byla obrovská, že konečně míč skončil v brance.“