clanek-1

Domácí vítězství U18 nad Braníkem

15.10.2022, 10:15
Slavoj Suchdol

FK Dukla Praha

5:2

(2 : 1)

11. kolo, U18 - starší dorost B 2022/2023

ABC Braník

Sestava domácí:

Vácha – Šalanský (67´ Šimon), Ungerman, Kolman, Kolský – Laredo, Kožený, Babka (56´ Prior) – Rek (56´ Bartošek), Blokeš (76´ Koller), Vais (67´ Pešek).

Sestava hosté:

Sládek – Hejduk, Kučera, Karpov (K), Hucl – Altera (46´ Kruhlyk), Benlalam (46´ Ward), Hejduk – Moravec (46´ Szántó), Hejduk O. (72´ Šonka), Benda (87´ Stehlík)

  • Branky: 6´ Blokeš, 19´ Vais, 52´ Rek, 91´ Sládek (vlastní), 93´ Pešek - 7´ a 69´ Karpov , ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Celkem jasně se vyvíjející utkání dokázal náš soupeř zdramatizovat a naše osmnáctka své vítězství pojistila až v samotném závěru zápasu.

Naše osmnáctka vstoupila do utkání proti Braníku velmi aktivně. Vysoká agresivita v soubojích, mnoho pohybu bez míče a kvalita na něm nám zajistila herní převahu. Hosté bránili své pokutové území, ale již v 6 minutě inkasovali. Po autovém vhazování a následném otočení těžiště se ve volném prostoru ocitl Babka a průnikovou přihrávkou vyslal Blokeše do pokutového území. Blokeš se otočkou uvolnil a krásným obstřelem uklidil míč ke vzdálenější tyči. Již za minutu nám nicméně Braník parádní vstup do utkání zkomplikoval. Hucl plně předvedl své rychlostní schopnosti, po pravém křídle potáhl míč přes dva naše obránce a přihrál Karpovovi před prázdnou bránu. Ten se nemýlil a vyrovnal stav utkání.

Braník si dokázal záhy vytvořit ještě jednu větší příležitost, ale skvělý Vácha nás v klíčový moment podržel. Naši chlapci si opět vytvořili herní převahu a v 19 minutě dobrý výkon potvrdili druhou brankou. Úspěšným tlakem na rozehru soupeře se k míči dostal Kožený, posunul na Lareda, který skvělou uličkou vyslal do šance Vaise. Ten vyhrál souboj se stoperem hostí a chladnokrevnou střelou nás poslal do vedení. Rekovu střelu následně fantasticky vytáhl na roh Sládek, Ungerman svou hlavičkou z malého vápna zamířil nad, a tudíž jsme šli do šaten s výhodou jednoho gólu.

Cílem do úvodu druhé půle, kromě převzetí tempa utkání, bylo samozřejmě rychlé navýšení vedení. V 52 minutě tento záměr naplnil Rek, když hlavou v prostoru zadní tyče naplno zužitkoval výborný centr Blokeše. Zápas se zdál být pevně v našich nohou, kvalitní kombinací jsme drželi soupeře převážně na vlastní polovině a šli jsme za další brankou. Zbytečný faul na vlastní polovině nicméně nabídl Braníku možnost vrátit se do utkání díky standardní situaci a po centru na zadní tyč a důrazné hlavičce Karpova se tak i stalo. Snížení výsledku na jednu branku zdramatizovalo utkání a hra se vyrovnala. Vácha nás vynikajícím zákrokem opět v silné šanci Braníku podržel, nám se posléze znovu podařilo být dominantní na míči a v samém závěru utkání jsme potvrdili své vítězství dvěma brankami. Laredovu dorážku si Sládek v 90 minutě srazil do sítě a za dvě minuty se radoval Pešek po úspěšné dorážce střely Bartoška. Jsme rádi za vítězství proti silnému soupeři.

Děkujeme Braníku za náročné utkání a již se připravujeme na sobotní výjezd do Neratovic.