clanek-1

U18 vítězí na půdě Vlašimi

08.10.2022, 10:00
Na Lukách

FC Sellier & Bellot Vlašim

1:3

(1 : 1)

10. kolo, U18 - starší dorost B 2022/2023

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Tichý S.  – Tichý Z. (86´ Rytina), Dub, Pajk (86´ Vaňkát), Jíra (K) (68´ Smetana (89´ Pešek) – Pohorský, Franěk, Zvára, Peška – Jadamus, Hošek

Sestava hosté:

Vácha  – Šimon (68´ Šalanský), Fantík, Kolman, Kolský – Laredo (68´ Babka), Kožený, Prior – Rek (55´ Pešek), Koller (55´ Svoboda), Bartošek (46´ Blokeš)

  • Branky: 37´ Pajk - 43´ Laredo, 82´ Blokeš, 89´ Blokeš ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Již šestého vítězství v řadě dosáhla naše osmnáctka ve Vlašimi, když o něm rozhodla až v samotném závěru utkání.

Na domácí půdě Vlašimi jsme od úvodního hvizdu diktovali tempo zápasu. Přesnost ve finální třetině hřiště byla nicméně nízká a bránu domácích jsme neohrozili. Přes herně silný vstup do utkání to ale byla Vlašim, která se jako první dostala k velké příležitosti. Individuální chyba na polovině hřiště nabídla domácímu Jírovi volnou cestu na bránu. Jeho pokus skvěle zneškodnil vynikající Váňa. Koller ani Bartošek své příležitosti neproměnili, branka Reka neplatila kvůli postavení mimo hru a jak to ve fotbale bývá, přišel trest. Dobrým náběhem za obranu a skvělým zakončením na zadní tyč poslal Pajk domácí do vedení.

Zásadní moment utkání přišel ve 42 minutě. Laredo vyslal krásnou průnikovou přihrávkou do samostatného úniku Bartoška, toho skluzem zezadu skosil Peška a po zásluze zamířil do sprch. Nařízený trestný přímý kop si postavil Laredo a dokonalou střelou do pravé šibenice o horní tyč vyrovnal skóre.

Domácí v oslabení pochopitelně ještě zatáhli svůj obranný blok a my dobývali. Tento herní obraz byl utvrzen v 55 minutě, kdy po druhé žluté kartě Hoška přišla Vlašim o dalšího hráče. Přílišná horlivost, nepřesnost a občasný malý pohyb bez míče oddálil prolomení bloku domácích až do 82 minuty. Blokeš nekompromisním zakončení hlavou v prostoru zadní tyče po centru Babky konečně poslal náš výběr do vedení a za pět minut definitivně rozhodl svým druhým gólem v utkání.

Jsme rádi za šestou výhru v řadě, nicméně v naší hře nadále zůstává mnoho prostoru ke zlepšení. Již se soustředíme na sobotní utkání proti Braníku.